9 lucruri pe care să nu le păstrezi în portofel! Riști să ai probleme financiare și nu numai!

Iată câteva lucruri pe care nu ar trebui să le porți în portofel. În caz contrar riști să ai probleme financiare și chiar de sănătate.

1.Coduri PIN de la cardurile bancare 

Pune-te în locul persoanei care descoperă alături de un card bancar ceva asemănător cu un cod alcătuit din 4 cifre. Nu trebuie să fii un geniu pentru a înțelege ce este. Prin urmare, poți să-ți iai la revedere de la banii de pe card.

2.Parole

Parolele de la conturile tale, de asemenea, nu ar trebui păstrate în portofel, care poate fi pierdut sau furat în orice moment. Dacă răufăcătorii vor avea acces la poșta ta, vor reuși să schimbe parolele la toate celelalte conturi. Folosind profilul tău, pot împrumuta bani de la prietenii tăi sau comite la alte escrocherii.

3.Toate cardurile bancare

Imaginează-ți o situație: ți-a fost furat portofelul cu toate cardurile tale bancare și ai fost nevoit să le blochezi. Banca are nevoie de ceva timp pentru restabilirea cardurilor. Pentru a avea acces la banii din cont, vei fi nevoit la mergi la casierie. În schimb, dacă vei avea cel puțin un card acasă, poți oricând să transferi banii pe el utilizând serviciile bancare online.

4.Toate cardurile cadou

După sărbători, putem acumula destul de multe carduri cadouri. Primul gând este să le pui în portofel, în caz că se întâmplă să treci pe lângă magazinul dorit. Însă, dacă le pierzi, acestea nu pot fi restabilite.

5.Sume mari de bani

Cardurile sunt acceptate aproape peste tot, așa că nu există niciun motiv pentru a purta cu tine o sumă mare de bani. Este mai bine să pui periodic câte o sumă mică de bani în portofel, pe care nu este atât de îngrozitor să o pierzi în caz de ghinion.

6.Cecuri de casierie

Aceasta este o problemă legată de sănătate: pulberea folosită pentru imprimarea pe hârtia termică conține bisfenol A – o substanță toxică. Este mai bine să nu contactezi cu aceasta fără o necesitate specială: afectează sistemul reproducător, provoacă cancer, diabet zaharat și boli cardiovasculare.

7.Permis de călătorie

Dacă îți pierzi portofelul împreună cu acest permis de călătorie, pur și simplu nu vei putea să ajungi acasă, iar banii pe care i-ai depus pentru călătorii vor dispărea fără urmă. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care achită în prealabil pentru o perioadă îndelungată de timp.

8.Acte

De obicei, hoții nu sunt interesați de documente. Adesea, buletinele de identitate sau permisele de conducere sunt găsite chiar în apropierea secțiilor de poliție sau la cel mai apropiat coș de gunoi. Însă, această pierdere îți poate crea probleme și bătăi de cap, deoarece vei fi nevoit să le restabilești, plătind taxele de stat.

9.Cheile de rezervă

De multe ori, în portofel poți găsi date cu ajutorul cărora poate fi ușor de aflat adresa de reședință. Așadar, nu ar trebui să le oferi cu atâta amabilitate chiar și cheile de la casă.