8 sfaturi utile pentru a avea întotdeauna o pedichiură perfectă!

Picioarele au mult de suferit din cauza ritmului vieții moderne.

Minim 10 ore pe zi acestea și le petrec nu în cea mai comodă încălțăminte. Mai ales dacă purtăm niște pantofi „care doar puțin ne strâng”, putem avea chiar probleme serioase de sănătate.

Trebuie să avem grijă de picioarele noastre. Dar nu vă grăbiți să faceți o programare pentru pedichiură și proceduri profesioniste. Puteți cu ușurință să vă descurcați singure.

Am adunat cele mai utile sfaturi de care, cu siguranță, veți avea nevoie pentru îngrijirea unghiilor și picioarelor în condiții casnice.

1.Evitați umiditatea! Cel mai important lucru pe care trebuie să-l știi este: picioarele trebuie să fie întotdeauna uscate. Umiditatea este mediul perfect pentru ciuperci.

Iată câteava reguli de aur:

-alegeți încălțămintea confecționată din materiale naturale, aceasta permite pielii să respire;

-nu purtați aceiași pantofi sau cizme câteva zile consecutiv;

-ștergeți bine picioarele după ce ați făcut duș.

2.Nu vă leneviți, îngrijiți-vă pielea! Dați cu cremă laba piciorului, dar evitați pielea dintre degete. Riscați să vă alegeți cu ciuperci. Pentru un efect mai bun folosiți ciorapii pentru pedichiură. În ei este plăcut să dormi, iar dimineața, tălpile vor fi ca ale unui bebeluș.

3.Fiți atente cu foarfecele! Nu tăiați unghiile cu colțuri rotunde. Nu le tăiați foarte scurte – riscați să vă alegeți cu o infecție sau să crească în carne. Nu tăiați cuticula. Cel mai indicat este să o împingeți cu un bețișor. Cuticula tăiată crește mai repede în comparație cu locul de unde a fost împinsă.

4.Răsfățați-vă cu masaje! Este cel mai bun remediu împotriva îmbătrânirii. Masajul tălpilor îmbunătățește circulația sangvină și are un efect benefic asupra întregului organism. Puteți cheltui bani pentru a merge la un maseur profesionist sau puteți cumpăra o minge de tenis pe care să o mișcați cu talpa înainte și înapoi, de la călcâi până la vârful degetelor.

5.Nu lăsați unghiile să crească sub piele! Puneți picioarele în apă caldă pentru 15-20 minute. La un litru de apă adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu. Apoi treceți pe sub marginea unghiei incarnate cu o bucată de ață dentară, mișcând-o încet. Dezinfectați unghia care a avut de suferit și izolați-o cu un plasture. Acest proces trebuie repetat zilnic. Dacă procedura nu dă rezultate sau unghia s-a infectat, mergeți neapărat la un specialist.

6.Folosiți corect piatra ponce! Nici nu vă atingeți de piatra ponce atât timp cât picioarele se află încă în apă. Este o mare greșeală. Când tălpile sunt ude este mai dificil să identificăm locurile care merită mai multă atenție. În plus, crăpăturile se măresc în apă și sunt expuse infecțiilor la cel mai înalt nivel. De aceea piatra ponce și pila le folosim doar pe pielea uscată!

7.Răsfățați-vă cu băi! O dată pe săptămână țineți tălpile în apă caldă pentru 15-20 minute. Această procedură le va face impecabile. Puteți adăuga în apă fierturi de ierburi, uleiurile preferate sau simpla sare de gătit pentru un efect mai bun. La final, după uscarea completă, îndepărtați pielea moartă cu o piatră ponce.

8.Și nu în ultimul rând – uleiurile și oja! Nu uitați de uleiuri. Acestea pătrund mult mai adânc în piele decât balsamurile. Mai mult de atât, după folosirea lor pielea nu devine lipicioasă. Alegeți un ulei care are calități bune de hidratare și anti-inflamatorii. Iar acum puteți folosi orice ojă.

Bonus: cum să scăpăm de mirul neplăcut?

Vara poate transforma picioarele în arme chimice. Unii chiar nici iarna nu pot scăpa de transpirație. Iată câteva modalități sigure de a preveni mirosul.

1.Nu cumpărați spray-uri și prafuri scumpe. În schimb puteți folosi amidonul de porumb care absoarbe excelent umezeala.

2.Faceți picioarelor băi cu apă cu sare. Procedura trebuie repetată zilnic timp de două săptămâni.

3.Înmuiați picioarele în apă cu oțet. Acesta usucă pielea și omoară bacteriile care provoacă mirosul neplăcut.