Fără bani în buzunar: 8 sfaturi simple, cum să trăiești o săptămână până la salariu!

Ce să faci, ca să nu suferi de foame și plictiseală, dacă în buzunar ți-au rămas doar niște bănuți.

1.Determină bugetul

Ai rămas aproape fără bani, dar ei pot fi mai mulți decât crezi. Verifică buzunarele, caută în toate gențile și locurile unde de obicei păstrezi banii. Banii adunați îți vor fi necesari pentru ce este mai important – mâncare și transport.

2.Optimizează cheltuielile pe transport

Nu ai bani, dar trebuie să ajungi cumva la serviciu. Iată câteva metode să optimizezi cheltuielile:

-Dacă locul de muncă se află nu mai departe de 5 km distanță și afară nu e -30 de grade atunci poți renunța la transport. O plimbare la aer proaspăt nu îți va strica deloc, ba din contra – economisești bani și aduci beneficii sănătății.

-Dacă folosești propriul automobil gândește-te dacă nu e mai avantajos să treci pentru o perioadă la transportul public.

-Dacă aproape de tine locuiește vreun coleg de serviciu, l-ai putea ruga să te ia cu mașina.

3.Verifică rezervele de produse alimentare

Dacă gestionezi corect rezervele de produse, ai putea întocmi un meniu complet din câteva feluri pentru întreaga săptămână, cu cheltuieli minime suplimentare sau chiar fără ele.

4.Treci la produse mai ieftine

Dacă te-ai obișnuit să cumperi lapte, doar de la vacile crescute pe câmpurile engleze, a venit timpul să afli ce mai este în asortimentul magazinelor. Atrage atenția la produsele care se află la reducere.

5.Optează pentru distracțiile gratuite

În cursul săptămânii poți renunța la cinematograf, teatru, cluburi sau bowling. Dacă, totuși îți dorești să te distrezi undeva, poți merge, de exemplu, să te plimbi în parc. Iar un ceai în termos îți va aduce senzația că ești la cafenea. Poți căuta pe internet, ce evenimente sau expoziții gratuite se organizează în orașul tău.

6.Vinde ceva de ce nu ai nevoie

Posibil ai ceva, care doar ocupă loc în casa ta și care niciodată nu este folosit. Poate fi un fotoliu, o rochie sau telefonul mai vechi. Încearcă să le vinzi prin intermediul site-urilor sau rețelelor de socializare.

7.Găsește un job part-time

Gândește-te ce talente ai ca să poți câștiga un venit adăugător. Totuși trebuie să ții cont, că salariul nu va fi prea mare, dacă nu ai experiență și nu dispui de prea mult timp.

8.Împrumută niște bani

Dacă ai o persoană, care îți poate împrumuta niște bani pentru o perioadă de timp, folosește această posibilitate. Însă ia o sumă minimală, ținând cont de necesitățile cele mai importante.

Aceste sfaturi se vor potrivi celor, care au ajuns într-o situație financiară dificilă sau s-a întâmplat ceva imprevizibil. Dacă ești nevoit să trăiești câte o săptămână fără bani lunar, atunci e cazul să soluționezi problema în alt mod.