
În societatea noastră progresează consumul irațional. Cumpărăm prea multe lucruri și nu putem explica de ce avem nevoie de ele, de ce simțim necesitatea de a avea atâtea lucruri în posesie. Apoi, ne pierdem printre grămezile de gunoi și ne este frică să ne despărțim de rezultatele consumului nostru iresponsabil.
Acceptând principiile minimalismului, nu numai că îți eliberezi casa de lucruri inutile, ci îți faci și viața mai conștientă.
1.Nici nu îți vei aminti, de lucrurile de care ai scăpat
Atunci când începi să scapi de lucrurile inutile, apare inevitabil o întrebare: „Dacă într-o zi voi avea nevoie de acest lucru, ce fac?”
Astfel de întrebări și temeri par destul de raționale, dar de fapt, imediat ce vei scăpa de acest obiect vei uita foarte repede de el. Lucrurile care îți înghesuie viața sunt în mare parte inutile, așa că fii liniștit, în caz de necesitate vei găsi o soluție de a rezolva această problemă.
2.Amintirile trăiesc în conștiință, nu pe rafturi
Este atât de dificil să eliberezi dulapurile și rafturile de figurine prăfuite, fotografii și alte lucruri care sunt asociate cu amintiri plăcute.
Trebuie să înțelegi că amintirile trăiesc în memoria ta și nu depinde de lucrurile mici și inutile din apartamentul tău. Prin urmare, nu ezita să scapi de suvenirele inutile. Ce obții în rezultat? Rafturi curate, mai mult spațiu eliberat în care să respiri mai ușor și să gândești mai liber.
3.Să faci ordine – nu este întotdeauna cea mai bună soluție
Când ai o mulțime de lucruri, petreci foarte mult timă pentru a menține ordinea. Aranjezi lucrurile la locurile lor, organizezi spațiul și repeți aceste acțiuni iar și iar.
Da, ordine în cameră înseamnă ordine în cap. Dar poți obține un astfel de rezultat fără să jertfești atât de mult timp liber pentru asta.
4.Proprietatea ta te copleșește
Dacă spațiul tău de lucru este pline de lucruri inutile, acestea te distrag și te deprimă constant. Într-o cameră liberă și spațioasă poți să te concentrezi mult mai bine, să rămâi energic și productiv mai mult timp.
5.Dezvolți o perspectivă mai largă asupra consumului
În lumea de azi, cumpărăm și consumăm prea mult. Consumul este motorul economiei, iar comportamentul nostru depinde de aceasta. Achizițiile negândite nu fac decât să ne golească buzunarele și să ne aducă scurte momente de satisfacție. Însă adevărul este că imediat ce ai cumpărat un lucru, îți dorești altul, iar casa ta se umple de tot felul de obiecte pe care nu le folosești.
6.Ești mai puțin predispus să cumperi articole cu preț redus
Când cumperi ceva inutil la reducere, îți pare că economisești bani, pentru că acel lucru îți poate fi de folos. De fapt, este puțin probabil să-l utilizezi și nu economisești bani, ci pur și simplu îi arunci în vânt.
În caz că ai înțeles cel puțin bazele minimalismului, acest truc de marketing nu te mai poate influența, nu vei mai cădea pradă reducerilor.
7.Îți petreci timpul online mai rațional
Minimalismul se manifestă nu numai în lucruri, ci și în toate celelalte domenii ale vieții, inclusiv și în lucrul în fața calculatorului. A fi minimalist înseamnă a elimina tot ce este de prisos, ceea de ce chiar nu ai nevoie.
8.Principiul „mai puțin este mai mult” funcționează cu adevărat
Eliberând mai mult loc în viața ta și purificându-ți mintea, începi să înțelegi de ce este necesar acest lucru. Tot ce este inutil te părăsește. Cu cât mai puține lucruri îți atrag atenția, cu atât mai mult control ai asupra vieții tale.
Irosești mai puțin timp în viața ta, mai puțină dezordine și complexitate asociată cu consumul. Mai puține lucruri inutile, cheltuieli, responsabilități.
Drept urmare, totalitatea acestor „mai puțin” îți oferă mai mult: mai mult timp, libertate și bani.