
Să cumperi lucruri de calitate în magazin nu este atât de simplu. Actualmente, chiar și hainele de brand nu întotdeauna sunt de o calitate acceptabilă. Producătorii de îmbrăcăminte au învățat să facă lucruri proaste care arată scump. Uneori și cei mai pricepuți nu pot vedea deosebirea dintre o haină de calitate înaltă și una de calitatea joasă. Îți vom oferi noi câteva indicii care te vor ajuta.
1.Simte țesătura
Din nefericire, multe dintre haine își pierd aspectul inițial chiar după prima spălătură. De aceea, e bine să pipăi bine materialul. Cel mai bine e să strângi țesătura în pumn și s-o ții așa câteva secunde. Dacă aceasta nu a revenit la forma netedă, dar s-a șifonat ca o hârtie mai bine să n-o cumperi. De asemenea, poți întinde un pic materialul, dacă revine la forma inițială o poți cumpăra cu încredere.
2.Verifică pliurile
Nu cumpăra hainele la care pliurile sunt prea mari sau prea mici, 2-5 cm este dimensiunea lor normală. Atunci când sunt prea înguste, e clar că pe haină s-a economisit la maxim.
3.Analizează componența materialului
Întâi de toate, citește atent eticheta, vezi componența țesăturii și apoi examinează dacă materialul corespunde celor indicate. Verifică dacă sunt prezente porțiuni mai rare sau mai dese în țesătură, dacă sunt goluri sau fire de ață înnodate.
4.Vezi calitatea cusăturilor
Încearcă să întinzi un pic haina în zona cusăturilor ( nu foarte tare, ca să nu se rupă). Vezi cât este de deasă și uniformă cusătura, cât este de dreaptă sau dacă nu sunt întreruperi. Multă atenție la hainele cu imprimenuri, ornamente, cusăturile nu trebuie să întrerupă desenul.
5.Verifică fermoarul
Există haine care trebuie să aibă fermoarul cât mai ascuns posibil – fustele, pantalonii. Iar dacă în unele cazuri ele trebuie să se vadă, ai grijă ca acestea să fie de calitate, preferabil din metal și nu din plastic.
6.Căptușeala
Prezența ei deja este un semn bun. Aceasta însă trebuie și să fie cusută bine și croiala sa să corespundă întocmai hainei. Dacă simți că aceasta nu se aranjează bine, mai bine renunță la această haină.
7.Butonierele și furnitura în general
Butonierele trebuie să fie egale, bine cusute, să nu iasă ațe din ele. Calitatea nasturilor este la fel de importantă, precum și prezența nasturilor de rezervă.