7 scrisori semnificative pe care trebuie să le scrii neapărat în viață

Este nechibzuit să negăm meritele comunicațiilor electronice. Dar au un dezavantaj major: nu pot transmite căldura și bucuria pe care o simțim atunci când scriem o scrisoare adevărată. Scrisorile ar trebui să devină un hobby plăcut.

Pe lângă corespondența dintre prieteni, există șapte tipuri de scrisori pe care propun să le scrii cel puțin o dată în viață. Corespondența este o loterie câștigătoare, o vei câștiga oricum: ca autor și ca destinatar. Autorul învață să-și exprime sentimentele în cuvinte, destinatarul primește sprijin moral.

1.Scrisoare de felicitare
Scrisorile de felicitare sunt un bun instrument în consolidarea contactelor personale și profesionale. O idee grozavă este să trimiteți astfel de scrisori colegilor și rudelor, felicitându-i la evenimentele plăcute din viața lor. Dacă cineva de lângă tine atinge mari înălțimi, atunci acesta este un motiv excelent pentru a scrie nu doar un mic salut, ci o scrisoare de felicitare. Lăsați pe alții să vadă că știți despre victoriile lor. Și fii mândru de ei.

2.O scrisoare către tatăl tău
Tatăl este o figură importantă în viața oricărei persoane. Fiecare băiat în viitor dorește să fie “tatăl perfect”. Uneori, părinții noștri sunt atât de departe de acest model încât suntem foarte supărați când înțelegem că ar putea fi mai bine. Uneori este exact opusul: ei sunt aproape de ideal și ne îngrijorăm de faptul că nu vom putea să le urmăm exemplul.

Într-un fel sau altul, relația cu tatăl ne formează în mare măsură personalitatea. Uneori sentimentele noastre pentru un părinte sunt atât de profunde și complexe încât noi înșine nu le putem înțelege pe deplin.

Mulți dintre noi nu am avut niciodată timp să le mulțumim părinților pentru tot ce au făcut pentru noi. Situația opusă este de asemenea posibilă: uneori nu le putem ierta pentru durerea pe care ne-au provocat-o odată.

Scrierea unei scrisori tatălui tău este o modalitate excelentă de a reflecta asupra acestor întrebări. Poți să nu trimiți scrisoarea în cauză dacă nu ai dorință. Scopul principal este de a înțelege mai bine propriile sentimente.

3.O scrisoare de condoleanțe
Dintre toate scrisorile pe care trebuie să le scrii, o scrisoare de condoleanțe va fi cea mai dificilă. Într-un astfel de moment este foarte greu să găsești cuvintele potrivite. Ne este teamă să nu spunem ceva greșit, ne simțim ciudați. Din aceste motive, foarte rar scriem astfel de scrisori. Ne asigurăm că oamenii știu despre sprijinul nostru, și considerăm că cuvintele nu sunt necesare aici.

Dar, oamenii au nevoie de o reamintire a ceea ce crezi despre ei în minutul dificil. Este un sprijin mare atunci când cineva are timp să vă spună: “Știu cât de greu e pentru tine și mă doare că suferi”.

4.Scrisoare către viitorul tău

Acum, scrie o scrisoare către viitor. Descrie speranțele pe care le puneți pe persoana care veți fi atunci. Cum vă vedeți cariera? Ești căsătorit? Ai copii? Care sunt obiectivele tale? Ce idei au rămas cu voi în toți acești ani?

Când veți citi această scrisoare după mulți ani, puteți constata că obiectivele și idealurile anterioare s-au schimbat în mod dramatic, dar nu vă deranjează: aveți unele care vă sunt mult mai potrivite. Maximalismul și naivitatea tinerească vă pot face să zâmbiți și chiar să râdeți puțin 🙂 Sau, dimpotrivă, confruntându-vă din nou cu visele anterioare, vă puteți da seama cât de multe ați vrut să realizați și cât de puține ați obținut de fapt.

Astfel de călătorii în timp vă vor ajuta să vă amintiți visele și aspirațiile tinerești, să vă inspirați, dacă totul merge nu prea bine acum, după cum v-ați dorit odată, atunci există întotdeauna o șansă de reparare.

5.Scrisoarea de dragoste

Nu este întotdeauna ușor să vă exprimați emoțiile față de alte persoane. Bărbații ar fi mult mai dispuși să-și exprime sentimentele în acțiuni decât în ​​cuvinte. Dar se știe că femeile iubesc cu urechile. Ele vor cuvinte care vor fi urmate de acțiune.

Dificultatea constă nu numai în găsirea cuvintelor frumoase, ci și în a le spune cu voce tare. Când recoltăm în mintea noastră un minunat discurs de dragoste, foarte des nu luăm în considerare mediul în care ne vom “expune” sentimentele. Cea mai jenantă situație este atunci când stai alături de persoana dragă și încerci cu disperare să-ți amintești exact ce doreai să-i spui. Pentru a evita toate aceste incidente, scrie o scrisoare de dragoste.

Scrisorile de dragoste sunt adesea asociate cu secolul trecut. Bărbații scriau scrisori soțiilor și mireselor, spunându-le cât de mult le lipsea căldura lor, iar fetele, la rândul lor, le scriau că-i iubesc și îi așteaptă.

În biografiile oamenilor mari, foarte des există confesiuni de dragoste frumoase pe care le-au scris soțiilor și amantelor lor.

Totuși, iubita voastră nu trebuie să fie departe pentru a vă decide să-i scrieți o scrisoare de dragoste. Puteți să-i scrieți chiar femeii cu care dormiți în fiecare noapte. Va fi mai original și mai plăcut decât confesiunile de dragoste standard pe care le facem în fiecare zi. Iar mai apoi poate fi citită de nepoții tăi.

6.O scrisoare de încurajare
Există astfel de momente în viața tuturor, când trebuie să te lupți cu îndoieli și temeri sau momente când dorești să renunți și să te retragi. Dacă sunteți norocoși, în viața voastră, în acel moment sumbru, apare o persoană care te înveselește, te convinge că totul va fi bine, cu alte cuvinte, îți ridică stima de sine și te ajută să progresezi.

O astfel de susținere afectează întotdeauna pozitiv persoana, mai ales dacă cuvintele sunt susținute prin acțiuni, de exemplu, să-i atingi umărul. Există momente când o scrisoare este cea mai bună opțiune de a oferi sprijin. Scrisoarea rămâne cu destinatarul pentru o lungă perioadă de timp, iar el se poate întoarce la ea în orice moment și o poate reciti.

Poate că nepoata ta a mers recent la facultate și se simte prost. Dacă aveți o experiență similară, puteți să o ajutați cu sfaturi, să o înveseliți. Poate că fiul tău s-a despărțit de prima iubire și crede că acesta este sfârșitul lumii. Faceți-l să știe că totul este exact opusul și acest lucru nu este sfârșitul, ci doar începutul.

7.O scrisoare de mulțumire
Recunoștința este unul dintre cele mai strălucite sentimente. Nimic altceva nu poate sprijini relațiile personale și profesionale atât cât o face ea. Recunoștința poate topi instantaneu gheața dintre două persoane. Ești foarte norocos dacă există oameni în viața ta pe care îi poți mulțumi.

Trebuie să scrieți scrisori de mulțumire cât mai des posibil. Desigur, este mult mai ușor să trimiteți o notă de mulțumire prin e-mail (cu siguranță este mai bine decât nimic). Dar imaginați-vă cât de emoționant este să primești o scrisoare adevărată scrisă de mână.

Care dintre aceste scrisori le-ați scris?