7 reguli de etichetă, pe care le încalci și nici măcar nu-ți dai seama de asta

Cum trebuie să oferi sarea, să prezinți oamenii și să vă comportați în timpul unui toast?

1. La sigur că greșit oferi sarea
Când stai la masă și cineva vă cere să-i dați sarea, oferă sarea întotdeauna împreună cu piperul. Așa ne sfătuiește consultantul pentru eticheta din California, Marianne Parker. Potrivit ei, în unele cercuri acest lucru poate fi un test al nivelului tău de etichetă.

2.Nu lua pâinea prea devreme 
Oferă pâine mai întâi celui din dreapta ta, apoi celui din stânga ta. Și după, ia o bucată și pentru tine.

3.Nu ciocni paharele în timpul toasturilor
Întotdeauna faci astfel, dar acest lucru este greșit. Conform etichetei, trebuie doar să ridici paharul.

4.Este greșit să bei din pahar după ce s-a spus un toast în onoarea ta
Se pare că atunci când se spune un toast în onoarea ta, trebuie să bei împreună cu toată lumea. Este o eroare. Ține paharul în mână, dar nu bea.

5.Nu ignora statutul persoanei atunci când îl prezentați cuiva.
O greșeală obișnuită în eticheta de afaceri apare atunci când sunt prezentați cei necunoscuți. Conform regulilor, trebuie mai întâi să menționați funcția pe care o deține  persoana în cauză. De exemplu: “Președintele Ivanov și vicepreședintele Petrov.” Sau așa: “Profesorul Sidorov, colegul său: profesorul Lebedev și asistentul lor Serghei”.

6.Nu privi în ochii interlocutorului atunci când serviți un pahar
Nu ridica privirea în timp ce savurați băutura. Uită-te în pahar. Este mai convenabil și mai practic. Deci, aveți mai puține șanse să vă udați și să vă aflați într-o situație ciudată.

7.Nu lăsa incorent greutatea în sala de gimnastică
Este considerată o practică bună nu numai să vă luați prosopul cu sine, dar și să fixați greutatea pe poziția corespunzătoare conform utilizării. Apoi, persoana care se va antrena după tine nu se va răni, încercând să ridice greutatea prea mare.