7 Neadevăruri pe care le aud stomatologii cel mai des și de ce trebuie să fim mai sinceri!

Ce s-ar putea întâmpla, dacă mințim un pic în timpul vizitei la stomatolog? Declarațiile noastre pot avea consecințe grave.

1.Eu nu consum alcool și nu fumez deloc

Aceasta este una dintre cele mai populare fraze spuse în cabinetul oricărui medic, însă stomatologii sunt nedumeriți când o aud: orice dentist va înțelege totul, de îndată ce va privi la tine în gură.

Pacienții neagă evidentul, pentru că nu-și doresc să fie vinovați pentru problemele dentare.

2.Eu mănânc doar alimente sănătoase

Aproape toți pacienții își dau seama de rolul important pe care îl joacă alimentația în menținerea dinților sănătoși și aproape toți mint despre asta.

Chiar dacă nu ești în stare să renunți la dulciuri și alimente nesănătoase, stomatologul îți poate recomanda o îngrijire și tratament la domiciliu, proceduri medicale care te vor ajuta să îți întărești sănătatea dinților.

3.Eu întotdeauna mă spăl pe dinți corect

Nu trebuie să ascunzi adevărul de stomatolog. Acesta te va ajuta să alegi pasta și peria potrivită pentru dinții tăi, de asemenea te poate învăța metoda corectă de curățare a dinților.

4.Eu folosesc în mod regulat ața dentară și irigatorul

Atunci când medicul întreabă despre aceste metode de curățare, pacienții susțin că le folosesc activ, deși e posibil că nu le-au văzut niciodată în realitate.

Pentru cei mai avansați utilizatori a fost inventat încă un dispozitiv: peria electrică, care se conectează la smartphone-ul tău. În acesta se instalează o aplicație specială, care îți scanează fața și ulterior monitorizează cât de bine te speli pe dinți. Cu ajutorul acestei aplicații, stomatologul tău îți poate elabora un regim personalizat de curățare și să observe cât de bine îl respecți (cu acordul tău, de sigur).

5.Eu respect întotdeauna recomandările medicului

Este inutil să minți, pentru că după analize și starea dinților, stomatologul va reuși să-și dea seama dacă este întocmai așa.

Refuzând să urmezi instrucțiunile medicului riști să întârzii cu tratamentul și, eventual, îți poți pierde dinții, fapt ce li se întâmplă celor mai încăpățânați pacienți.

6.Nu îmi amintesc, când a început totul

Deseori, această frază o pronunță cei, care au amânat până în ultimul moment vizita înfricoșătoare la stomatolog, sperând, că problema se va rezolva de la sine. De aceea, este greu să recunoști, de ce ai așteptat timp de o lună înainte de a veni la dentist.

7.În familia mea nu au existat astfel de boli

Atunci când stomatologul este interesat de istoricul familie pacientului, mulți încep să mintă, că toți moșii și strămoșii au fost absolut sănătoși.

Ereditatea este unul dintre factorii importanți care determină sănătatea dinților. De exemplu, prin ereditate se transmit malocluzia, parodontoza și parodontita.

Nu trebuie să consideri, că acțiunile sau stilul tău de viață nu pot afecta starea dinților tăi. În practică, controalele regulate la dentist, tratamentul potrivit, îngrijirea corectă ajută la menținerea dinților sănătoși și a zâmbetului frumos.