7 motive întemeiate să înțelegi că ești mai fericită decât crezi

Fericirea este ceva individual, însă de multe ori aceasta este mai aproape decât credem. Dacă asociezi fericirea cu ceva atât de îndepărtat și incontrolabil ca apusul sau răsăritul, va fi aproape imposibil s-o atingi. De fapt, există multe motive ca să fim fericiți și ele sunt chiar în preajma noastră, dacă știm să le observăm.

1.Ai cu cine comunica

Una dintre necesitățile oamenilor este socializarea. Oamenii după natură nu sunt solitari, ei au nevoie să fie înconjurați de familie, prieteni, rude, oameni dragi. Important este ca interacțiunea cu ei să ne aducă emoții pozitive, satisfacție. Dacă ai mai puțini astfel de oameni în preajmă, animalele de companie pot fi un înlocuitor minunat.

2.Trecutul nu are puteri asupra ta

Trecutul poate fi frumos sau urât, dacă ai reușit să-l lași acolo unde îi este locul, te poți considera un om fericit. De regulă, amintirile sunt o povară, mai ales când vorbim de greșeli. Orice s-ar întâmpla, ceea ce a trecut nu mai poate fi întors.

3.Nu lași ca sportul să devină un chin

Oricât s-ar spune că activitatea fizică ne face mai fericiți și aici există niște limite. Cei care fac sport până la epuizare doar pentru a obține anumite forme, de regulă, sunt destul de nefericiți. Ei nu trăiesc azi, ci în viitor, când vor fi mai slabi, mai reliefați. Cei mai fericiți oameni sunt acei care s-au acceptat așa cum sunt.

4.Ai o viață personală pe care tu ai ales-o

Nu contează ești într-o relație sau în singurătate, dacă asta e alegerea ta, atunci e minunat. Sunt fericiți cei care rămân într-o relație doar dacă își doresc asta. Uneori singurătatea aduce mai multă fericire, decât viața cu persoana nepotrivită.

5.Nu depinzi de gadgeturi

Încearcă să analizezi cât de des îți verifici e-mailul, mesageria sau rețelele sociale. Cât de mult te preocupă câte like-uri ai adunat sau cine ți-a scris un comentariu? Cât de mult funcționează televizorul în casă și poți oare să conduci fără să asculți muzică?

6.Ai un hobby

Chiar și unele hobby-uri ciudate sau aparent neînsemnate te pot face fericit. Pe unii croșetatul, pe alții colecționatul, plimbările pe malul lacului sau grădinăritul – orice îți aduce satisfacție.

7.Știi să prețuiești micile plăceri

O cafea bună, o zi însorită, o haină bine aleasă – orice fleac poate fi motiv de fericire. Important este să le prețuiești și să nu le califici drept banalități, pentru că unii nu le au.