7 lucruri pe care să le faci în fiecare dimineață, înainte de ora 8:00!

Organizează-ți dimineața corect, astfel încât ziua să îți fie cât mai reușită!

Antreprenorul și bloggerul Benjamin Hardy a povestit cum să-ți planifici primele ore matinale pentru a petrece ziua cât mai productiv.

1.Pregătește-te de seara

Nu face ceea ce îți provoacă stres. În situațiile tensionate este eliberat hormonul cortizol în organism, care nu te lasă să adormi. În schimb, poți face ceva relaxant și nu uita de câteva reguli simple:

-Nu utiliza gadget-uri cu cel puțin o oră înainte de culcare.

-Pune telefonul în regim de zbor.

-Încearcă să nu te gândești la serviciu. De cele mai multe ori, soluțiile cele mai bune îți vin în gând atunci când ești relaxat.

-Petrece timpul cu cei apropiați.

-Creează condiții favorabile pentru un somn liniștit.

2.Dormi mai mult de 7 ore

„Tratează-te ca pe smartphone-ul tău: dormi până când te vei încărca complet” – spune Arianna Huffington, fondatoarea The Huffington Post. 

Conform studiilor realizate de American National Sleep Foundation, atunci când dormim suficient, se îmbunătățește memoria, atenția, ingeniozitatea, se reduce inflamația, stresul și riscul de depresie, crește speranța de viață.

3.Trezește-te atunci când îți promiți să o faci

După cum a spus gânditorul american Ralph Waldo Emerson, încrederea în sine este cheia succesului. Și încrederea în sine apare atunci când faci ceea ce îți promiți.

4.Schimbă imediat anturajul

Ieși afară sau cel puțin părăsește dormitorul. Așa te vei trezi mai ușor. O simplă schimbare a anturajului energizează, deoarece creierul nostru iubește tot ce este nou.

5.Meditează și notează-ți obiectivele

Dimineața este momentul perfect pentru a te gândi la viitorul dorit. Creierul tău este pregătit pentru creativitate. Practică meditația, apoi vizualizează-ți obiectivele. Imaginează-ți, cum ai vrea să devină viața ta.

Când vizualizezi și îți notezi obiectivele, fă-o cu emoție. Imaginează-ți, că visele tale s-au împlinit deja. Acest sentiment te va ajuta să faci lucrurile diferit, astfel încât viitorul să fie diferit de trecut.

6.Consumă alimente benefice pentru creier

Nuci și semințe – acestea conțin multă vitamina E, care susține abilitățile cognitive.

Avocado – conține acizi grași monosaturați care îmbunătățesc circulația sângelui. În plus, avocado ajută la scăderea tensiunii arteriale, ceea ce este de asemenea benefic pentru sănătatea creierului.

Sfeclă – antioxidanții conținuți în aceasta protejează împotriva cancerului, iar nitrații îmbunătățesc circulația cerebrală.

Afinele – conțin o mulțime de antioxidanți, vitamine C, K și fibre. Datorită conținutului ridicat de acid galic, afinele protejează creierul de stres și distrugere.

Ulei de nucă de cocos – suprimă inflamația, îmbunătățește memoria și combate bacteriile dăunătoare din intestine.

Turmeric – îmbunătățește consumul de oxigen cerebral. Vei gândi clar și vei procesa informațiile mai bine.

7.Fă o muncă importantă sau dificilă

După cum a spus Mark Twain, dacă mănânci de dimineață o broască vie, nimic mai rău nu ți se va întâmpla în timpul zilei. Fă ceva dificil dis-de-dimineață, în timp ce restul abia își beau cafeaua.