7 lucruri care îți fură timpul și energia

1.Nu răspundeți la toate mesajele și telefoanele care le primiți.

Dacă ați primit o scrisoare sau un mesaj, nu trebuie să răspundeți imediat la aceasta. Stabiliți-vă prioritățile pentru a nu întârzia realizarea unor sarcini importante. Altfel, oamenii din jur se vor obișnui cu faptul că întotdeauna le răspundeți imediat și se vor folosi de acest lucru.

2.Stabiliți care sarcini trebuie realizate imediat și care nu. 

Dacă aveți o listă de sarcini care trebuie făcute imediat, faceți o altă listă de sarcini care pot fi amânate. Astfel, vă veți stabili prioritățile și vă veți mări semnificativ eficiența.

3.Nu amânați lucrurile importante pentru mai târziu.

Amânarea este una dintre principalii inamici ai productivității și trebuie combătută. Încetați să trăiți cu iluzii – realizați proiecte importante la timp, deoarece acestea vă pot aduce succes.

4.Nu vă concentrați pe detalii.

Uneori, să te concentrezi pe detalii este important, dar nu întotdeauna. Mulți oameni au acest obicei care le fură timpul.

Luați în considerare dacă aceste detalii vor fi importante peste un an sau doi? Faceți o imagine de ansamblu și concentrați-vă în primul rând asupra acesteia, în caz contrar riscați să pierdeți ideea principală.

5.Stabiliți-vă obiective clare.

Este foarte important să vă gândiți asupra obiectivelor zilnice, lunare sau anuale, și să acordați prioritate. Din acest motiv, trebuie să aveți un concept clar despre ceea ce doriți să obțineți. Este mai bine să vă mișcați încet, dar sigur, spre un scop, decât să vă scufundați într-o multitudine de dorințe nerealizabile.

6.Nu lucrați fără pauză.

Din păcate, oamenii nu pot lucra fără odihnă. Când nu faceți pauze, aveți iluzia că lucrați mai mult, dar de fapt productivitatea scade. Chiar și atunci când totul „arde”, luați o pauză timp de 5-10 minute pentru a vă reîmprospăta gândirea, iar după treceți la sarcini noi.

7.Nu încercați să mulțumiți pe toată lumea.

Toți oamenii sunt diferiți și nu puteți mulțumi pe toată lumea odată. Încercând să faceți pe plac tuturor, ajungeți să vă epuizați, adunați o mulțime de complexe, și emoții negative, și pierdeți timp. Acceptați faptul că nu sunteți obligat să mulțumiți pe toată lumea și toată lumea nu este obligată să vă facă pe plac.