7 lucruri care fac orice dormitor incomod!

Multe studii arată că o treime din viață oamenii o petrec dormind. De aceea, cea mai mare atenție trebuie acordată dormitorului, locul în care dormim, ne relaxăm, privim filme sau facem alte activități. Somnul vostru va deveni mai confortabil și sănătos, dacă veți corecta anumite greșeli de design, despre care vă povestim în continuare.

Culorile aprinse

Pentru început, alegerea unei culori aprinse pentru pereții dormitorului poate părea o soluție destul de interesantă, însă acest lucru arată destul de urât. Dormitorul nu trebuie să irite, să aibă contraste sau să fie cel mai energic loc din casă. Dimpotrivă. Trebuie să fie un loc liniștit, iar pentru pereți trebuie utilizate nuanțe fine și deschise. Dacă totuși doriți ceva intens și capricios puteți opta pentru un negru intens sau un albastru închis.

Un covor mic sau lipsa unui covor

Dacă podeua din dormitor este din lemn natural, un mic covor ar fi binevenit pentru un plus de confort. Este important ca acesta să nu fie prea mic sau să stea într-un loc greșit. De exemplu, o blană de animal ar sta foarte bine lângă dormitor. Pot fi utilizate și alte timpuri de covoare, important să fie plasate în părțile laterale ale dormitorului, pentru ca dimineața să vă fie confortabil să călcați pe el/ele.

Dimensiuni prea mari ale dormitorului

Nu contează cât de comod sau ce formă interesantă are dormitorul, dacă este prea mare pentru spațiul camerei în care intenționați să-l puneți. Un dormitor prea mare va înghesui camera și o va face să pară mai mică decât este. În plus, nu va rămane spațiu pentru alte lucruri necesare.

Prea puțină lumină naturală în spațiul dormitorului

Ori de câte ori plasăm ceva pe fereastră, blocăm pătrunderea luminii naturale în cameră. Deși, dacă există mai multe ferestre, nu este nimic grav. Atunci când este puțină lumină, utilizați surse de lumină suplimentare: pandantive, lămpi de masă, lampadare. Acestea vor face dormitorul mai luminos.

Set pentru dormitor

Designerii profesioniști  nu o să vă recomande niciodată să cumpărați un set complet pentru dormitor. Desigur, totul este inclus acolo: pat, noptiere, dulap, comodă, masă de toaletă. Dar, de regulă, toate seturile pentru dormitoare sunt realizate după același model, respectiv lipsește personalitatea din spațiu. Pentru a evita acest lucru, este recomandat (dacă aveți deja un astfel de set) să-l actualizați, despărțindu-l în mai multe părți. De exemplu, noptierele le puneți în alte camere, iar în dormitor aduceți un obiect nou, ceva mai interesant și mai modern. Se consideră că o cameră arată mai bine atunci când îmbină mobilier de mai multe stiluri, din diferite perioade, cu diverse forme și finisaje.

Dormitor scund

Dacă aveți dormitorul prea scund trebuie să corectați acest lucru. Un pat mai înalt îi permite proprietarului să se simtă mai important. Totodată, un pat mai înalt vă oferă spațiu de depozitare sub el.

Dezordinea

Pe de o parte, toată lumea dorește ca dormitorul să fie umplut cu lucrurile preferate și să vorbească despre proprietar ca despre o personalitate. Pe de altă parte, un dormitor fără lucruri pare a fi un spațiu lipsit de sens. Merită să găsim un echilibru între cele două părți. Fiecare obiect și lucru ar trebui să aibă locul său, știind asta, când va fi necesar, veți găsi rapid locul la toate.

Creați din dormitorul dvs. un cuib cu adevărat confortabil.