7 gânduri alese ale geniului industriei auto mondiale Henry Ford

Henry Ford s-a născut în urmă cu peste 150 de ani în Detroit și a devenit o adevărată legendă în lumea autovehiculelor. Acesta a visat ca aproape toată lumea să aibă posibilitatea să își achiziționeze o mașină ieftină, dar de încredere.

Astfel, Henry a făcut tot posibilul ca visul său să devină realitate. Pentru producția de masă a autovehiculelor, Ford a fost primul care a folosit linia de asamblare industrială.

Pentru ca fabricile să lucreze cât mai rapid și efectiv, a creat un set de anumite reguli de organizare a muncii, care au justificat aplicarea lor efectivă și mulți ani mai târziu. Pe poarta fabricii de la Ford atârna inscripția:

“Amintiți-vă că Dumnezeu l-a creat pe om fără piese de schimb”

Iată 7 gânduri alese de la geniul auto Henry Ford

1. Ca să realizezi ceea ce îți dorești, nu sunt suficiente doar oportunitățile. Entuziasmul este esențial pentru succes. Anume el este cel care oferă mersului – rapiditate, mâinilor – putere, iar ție – o explozie incredibilă de energie. Entuziaștii sunt motorul progresului!

2. Ideile sunt în aer. Dacă vrei să experimentezi perspicacitatea, trebuie să stabilești pentru tine exact de ce ai nevoie, apoi să uiți de asta și să te ocupi de treburile tale. În curând ideea singură va veni la tine.

3. Nu îți învăța copiii să economisească bani – învață-i să investească în ei, în educația lor, în dobândirea de noi abilități. Cu cât valoarea și utilitatea lor va fi mai mare, cu atât își vor putea crea un viitor mai sigur și mai prosper.

4. Nu ține cont de concurență, doar fă ceea ce poți face cel mai bine. Lupta împotriva concurenților este o pierdere de timp și efort și, în plus, este nedemn de un adevărat specialist al lucrului său.

5. Lăcomia de bani reduce șansele de a-i obține. Dar banii încep să apară de la sine atunci când munca ta este în beneficiul societății și al altora.

6. Este absolut necesar să ai bani. Dar nu pentru a mai înceta să faci ceva și să stai ca un leneș. Banii ar trebui folosiți pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor.

“Cred că nu există nimic mai dezgustător decât o viață inactivă. Niciunul dintre noi nu are dreptul la asta. Nu există loc pentru leneși în civilizație.”

7. Dacă vrei ca o persoană să facă ceva pentru tine, nu-i spune niciodată că tu ai nevoie de asta. Spune-i că îți este interesant să afli dacă o poate face.

“Secretul meu pentru succes constă în capacitatea de a înțelege punctul de vedere al altei persoane și de a privi lucrurile atât din punctul ei de vedere, cât și din punctul meu de vedere.”