6 sfaturi de la o franțuzoaică cum să arăți tânără și după 50 de ani

Bloggerța Mylene Desclaux.

Se spune că 50 de ani nu sunt 40. Și dacă există cineva care știe cum să arate tânăr și atractiv la orice vârstă, atunci fără îndoială acestea sunt franțuzoaicele. Mylene Desclaux, o bloggheriță de 59 de ani din Paris a dezvăluit câteva secrete ale femeilor din Franța în cartea sa „Les Jeunes Femmes de Cinquante Ans”, în traducere „Femei tinere după cincizeci de ani”.

În cartea sa, Mylene nu împărtășește doar secretele tinereții și frumuseții, dar le învață pe femei cum să se simtă bine la orice vârstă și să facă față glumelor sau criticilor la adresa lor. Este adevărat că unele sfaturi au provocat unele critici pe rețelele de socializare. Unii internauți au numit aceste sfaturi irealizabile și extravagante.

În acest articol găsiți 6 dintre sfaturile care au provocat cele mai multe discuții, vă lăsăm să vă faceți propriile opinii.

1.Nu dezvălui nimănui vârsta reală.

„Experiența mea m-a învățat să nu spun oamenilor câți ani am. În momentul în care anunțați ce vârstă aveți, această etichetă se lipește de voi și vă înrăutățește viața. Nimic nu este la fel de rău ca vorbele urâte despre vârstă, mai ales dacă nu ești atât de tânăr”, menționează Mylene Desclaux în cartea sa.

2.Schimbați numele pe unul mai modern.

„Nu numai anii îl fac pe om mai bătrân, dar și numele pe care îl poartă, mai ales dacă nu e la modă sau nu este foarte popular”, continuă autoarea.

3.Nu vă sărbătoriți ziua de naștere.

„Trebuie să ai o petrecere pentru a-ți sărbători un alt an adăugat? Da, pentru că o petrecere este întotdeauna distractivă. Nu, pentru că cineva va întreba întotdeauna gazda cât de bătrână este.”

Autoarea cărții crede că este mult mai plăcut și mai interesant să mergi într-o vacanță de ziua ta: vezi locuri noi, întâlnești oameni deosebiți și aduni amintiri frumoase.

4.Scăpați de firele albe.

„Amintiți-vă odată și pentru totdeauna: părul încărunțit te îmbătrânește. Da, părul gri sau alb este în vogă, însă doar pentru tinere de 20 de ani de pe Instagram”, afirmă autoarea.

5.Ai grijă de greutatea ta.

„Majoritatea francezilor după 50 de ani urmează anumite diete alimentare. Principala sarcina a unei femei nu este sa slăbească drastic, dar să-și mențină greutatea normală. Alegeți-vă singuri cel mai bun mod de a vă menține în formă și de a vă păstra tinerețea. Alegerea mea, de exemplu, este să mănânc multe legume și să beau multă apă”, spune Mylene Desclaux.

6.Aruncați ochelarii pentru citit.

„Spre deosebire de ochelarii de soare, care ascund oboseala și ne permit să ne izolăm de lumina exterioară, ochelarii pentru vedere, dimpotrivă, ne subliniază vârsta – folosiți lentile sau faceți o operație pentru a vă îmbunătăți vederea”, conchide autoarea.