6 principii ale celor mai influenți oameni de pe planetă

Unul dintre cei mai importanți experți din lume în îmbunătățirea performanțelor în afaceri, Bernard Marr, a analizat ratingul celor mai influenți 50 de oameni din lume și a remarcat 6 persoane și este gata să explice de ce.

Revista autoritară Fortune publică anual un clasament al celor mai influenți 50 de oameni din lume. Această listă nu doar inspiră, dar și trebuie să pătrundeți mai adânc în esența lucrurilor, ceea ce reprezintă că fiecare dintre acești oameni remarcabili pot da o lecție de leadership.

Fiți pregătiți pentru o schimbare, arătați capacitatea dvs. de a schimba ceva

Angela Merkel este pe locul 2 pe lista “Fortune”, are cel mai mare rang printre femei. Ea s-a arătat ca un politician puternic și un lider eficient, acționând de fapt ca lider al Uniunii Europene și luând decizii responsabile în momente de criză. Capacitatea ei de a vedea nevoia de schimbare și de a face schimbări într-un timp scurt a stabilit faima ei ca lider hotărât și puternic, fiind un model demn de urmat.

Înconjurați-vă de oameni remarcabili

Generalul marinei americane, Joseph Dunford, comandantul forțelor americane din Afganistan, în același timp un soldat și un om de stat, din cauza profesiei sale trebuie să meargă mereu cu atenție pe lama cuțitului și să simtă această linie fină. Într-un interviu acordat Fortune, Dunford a spus că cineva a împărtășit odată cu el cele trei reguli ale succesului; Primul dintre ei a spus: Înconjurați-vă cu oameni buni. “Odată cu trecerea timpului”, spune el, “celelalte două reguli au fost șterse din memoria mea și acest lucru a rămas pentru totdeauna”. Pentru orice lider, capacitatea de a găsi și de a atrage oameni talentați este cheia succesului.

Experimentează

Jeffrey Canada, președintele și directorul executiv al Harlem Children’s Zone , a declarat: “Educația este singura industrie de miliarde de dolari care suferă un eșec complet”. El a vrut să schimbe situația, hotărându-se asupra unui experiment îndrăzneț: să transforme cele 24 de blocuri rezidențiale din Harlem într-un loc în care copiii să fie crescuți și sprijiniți de-a lungul întregii vieți, începând cu nașterea.
Inițiativa sa a fost de mare succes. Astăzi, Zona pentru copii din Harlem acoperă mai mult de 100 de blocuri rezidențiale, 95% dintre elevi merg la facultate. Jeffrey Canada a avut visul de a schimba ideea tradițională a educației și a fost recompensat pentru acest experiment îndrăzneț cu rezultate reale.

A face pe toți ceilalți să se simtă responsabili

Bono, cântărețul principal al U2, s-a recomandat ca lider mondial în lupta împotriva cu SIDA, dar, așa cum el însuși a declarat revistei Fortune, adevărata putere este să împuternicești alte persoane. Este un lider care va obliga fiecare persoană din organizație să creadă în misiunea și ideea ei.

Conectează-te cu oamenii oriunde s-ar afla ei

Dalai Lama, liderul spiritual al poporului tibetan, este probabil cel mai avansat lider social media din această listă. Are 8.6 milioane de abonați pe Twitter și îl puteți găsi cu ușurință pe orice alte rețele de socializare, începând cu Facebook și terminând cu Google+. Milioane de oameni din întreaga lume care nu aparțin poporului tibetan și nu mărturisesc budismul, recurg la învățăturile lui Dalai Lama și-i ascultă cuvintele sale carismatice.

Nu compromite cu principiile tale

Numărul 1 pe listă în acest an a fost Papa Francis. Indiferent de credința religioasă, cred că Papa Francisc este demn de admirație ca lider, pentru reticența lui categorică de a face compromisuri cu convingerile sale. El a vorbit împotriva tradiției papale vechi de o sută de ani, abandonând unele atribute de lux în biroul său, a cerut bisericii să găsească o nouă abordare a problemelor avortului și homosexualității. Calitatea principală a unui lider puternic este să ai propriile păreri, să nu vă permiteți să acționați în favoarea popularității.

Mulți cred că mari lideri se nasc, și nu devin. Eu sunt de părerea că orice persoană poate deveni un lider remarcabil, imitând pe cei pe care îi admiră.