6 obiceiuri interesante ale oamenilor puternici

Ce înseamnă să ai spirit puternic? Îți menții des calmul în fața adversității? Când ți se întâmplă lucruri rele, cât de mult îți afectează viața de zi cu zi? Există anumite strategii comportamentale care disting oamenii stabili mental de cei puternici.

Iată 6 obiceiuri ale oamenilor puternici mental:

1. Nu au gânduri obsesive

Gândirea obsesivă copleșitoare apare atunci când aveți gânduri constante și repetitive asupra oricărei probleme sau dificultăți. Dacă ești o persoană puternică mental, asta nu înseamnă neapărat că nu vei avea niciodată gânduri negative despre ziua trecută. Înseamnă pur și simplu că ești capabil să provoci aceste gânduri și să le alungi din minte înainte ca acestea să devină copleșitoare.

Exemplu: Ce se întâmplă dacă nu trec interviul? Poate l-am jignit cu cuvintele mele? Ce vor crede prietenii mei despre mine dacă renunț? Și dacă… etc.

Zeci de gânduri în capul tău care te împiedică să trăiești.

Unul dintre efectele pozitive ale renunțării la gândurile negative este smerenia intelectuală. Acesta este un obicei grozav pe care o persoană îl dezvoltă în timp, refuzând să aibă încredere în propria gândire, deoarece orice persoană poate greși și interpreta greșit cursul evenimentelor din viața sa.

Dacă poți evita nevoia debilitantă de a insista asupra momentelor din viața ta, ești o persoană puternică.

2. Nu așteaptă scuze pentru a ierta

Oamenii rezistenți mental știu că viața devine mult mai ușoară atunci când renunți la ranchiună și îi ierți chiar și pe cei care nu și-au cerut niciodată scuze. Ura și furia sunt paraziți emoționali care îți distrug bucuria în viață.

Când ierți pe cineva, nu-i justifică acțiunile; doar te eliberează de a fi victima lor eternă.

3. Aceștia acceptă criticile mai ușor

Nimănui nu-i place să fie criticat pentru ceea ce face sau pentru cine este. Doar pentru că ești puternic, nu înseamnă că ești atât de perfect pe cât probabil ți-ai dori să fii.

Deși este imposibil să-ți oprești reacția la ceea ce cred și spun alții despre tine, poți oricând să fii atent la opiniile oamenilor. Oamenii puternici știu că indiferent de ce cred oamenii despre ei, un lucru este sigur – este doar părerea lor, care poate fi și greșită și nu este un fapt sută la sută corect

4. Dorm suficient

Importanța somnului în îmbunătățirea rezistenței mentale trebuie evidențiată mai mult. Când dormi, creierul tău elimină proteinele toxice care sunt un produs secundar al activității neuronale atunci când ești treaz. Când nu dormi suficient, proteinele toxice rămân în celulele creierului tău, făcând ravagii, perturbându-ți capacitatea de a gândi – ceva ce nicio cantitate de cofeină nu-l poate repara.

Persoanele rezistente din punct de vedere mental știu că autocontrolul, atenția și memoria lor se deteriorează atunci când nu dorm suficient, așa că acordă prioritate unui somn de calitate.

5. Ei își determină propriul succes

În era rețelelor sociale, este foarte ușor pentru oameni să se compare cu ceilalți. O persoană puternică din punct de vedere mental este cea care este mulțumită de locul de muncă, de casa și de familia sa. Indiferent de cât de succes sunt ceilalți oameni din jurul lor.

Pentru oamenii puternici, succesul nu este determinat de bogăție și de a avea o casă mare. Pentru oamenii puternici, succesul este un sentiment de fericire, de a trăi momentul aici și acum, iar fiecare are propria fericire.

6. S-au împăcat cu trecutul

Trecutul este unul dintre cele mai dificile lucruri cu care să te împaci. Toți oamenii au o anumită experiență în spate, pentru unii este vorba despre pierderea unui loc de muncă, moartea unei persoane dragi, divorțul, plecarea forțată din orașul iubit și multe alte situații care provoacă dureri de inimă. O persoană puternică mental este capabilă să accepte ceea ce s-a întâmplat. Este în trecut, așa că nu poți face nimic în privința asta.

O persoană puternică mental este cea care este capabilă să-și amintească momentul prezent. El trăiește în prezent, chiar acum.

Duritatea mentală nu este o calitate înnăscută, este ceva ce poți învăța în orice moment al vieții tale. Și ține minte, indiferent de ce se întâmplă în viața ta chiar acum – vei face față tuturor, pentru că ai o putere mare.

Ce altceva ai mai adăuga – distribuie în comentarii. Ce obicei trebuie să implementezi în viața ta?