6 lucruri pe care nu ar trebui să le împărtășești cu alți oameni

Psihologii cred că avem dreptul la unele lucruri, în plus, că ar trebui să le lăsăm doar pentru noi înșine și în niciun caz să nu le spunem altora.

Viața ta depinde nu numai de tine, ci și de cei din jurul tău și de evenimente. Pentru a evita problemele și greșelile, este important să respectați câteva reguli în comunicare. Te vor proteja de lucrurile negative care pot avea un impact semnificativ asupra a ceea ce ți se întâmplă.

În acest articol, vă vom spune despre ce lucruri nu ar trebui să le spuneți nimănui sub nicio formă. Dacă, desigur, nu doriți probleme suplimentare.

1. Planurile tale pentru viitor

Și aici nu este vorba atât de invidie sau de ochi rău, ci de tine însuți. Psihologii au descoperit că, de îndată ce împărtășești cu cineva planul tău genial, creierul tău îl consideră automat împlinit și nu mai funcționează pentru a obține în continuare rezultatul dorit.

2. Bârfe despre alți oameni

Dacă ești în compania unor oameni care bârfesc, atunci pur și simplu ascultați. Nu spuneți niciodată altora ceea ce ați auzit. Aceste informații ar trebui luate foarte critic, deoarece bârfele pot avea multe motive. Astfel de oameni pot să discute prostește despre slăbiciunile și eșecurile unei alte persoane sau pot încerca în mod deliberat să-i subestimeze calitățile și performanța.

Ține minte, toți bârfitorii spun lucruri rele nu numai ție, ci și despre tine. Prin urmare, tratați-i cât mai simplu, prietenos și sub nicio formă să nu spuneți nimic despre dvs. Practica arată că succesul în toate eforturile îi însoțește pe cei care vorbesc puțin, dar știu multe.

3. Despre dificultățile tale

Și nu contează unde – acasă, la serviciu, în viața personală sau pe un cont financiar. Problemele tale sunt doar problemele tale și doar tu le poți rezolva. Vorbind despre cât de sărac și nefericit ești cu ceilalți, nu vei primi o parte de sprijin. Și, în același timp, le vei spune despre slăbiciunile tale, cu care te-ar putea răni în viitor.

4. Starea financiară

Banii sunt, de asemenea, foarte pasionați de tăcere. Nu ar trebui să vorbești nimănui despre veniturile și cheltuielile tale. Acest lucru vă va permite să nu vă înșelați, să nu blocați fluxul de numerar și să evitați multe probleme financiare.

5. Secrete și detalii ale stilului tău de viață

Noua ta dietă sau stilul de viață sănătos va dura mai mult dacă este păstrat secret. Încercarea de a vorbi despre asta va atrage atenția inutilă din partea oamenilor care nu sunt foarte interesați de bunăstarea ta.

Nimeni nu trebuie să știe prea multe despre principiile și atitudinile tale de viață. De exemplu, dacă în mod fundamental nu doriți să comunicați cu oamenii despre o anumită credință, gândire sau comportament, atunci pur și simplu nu raportați despre asta, nu explicați motivele.

6. Nu vorbi despre defectele tale

Nu vă expuneți slăbiciunile. Chiar și cu oamenii apropiați. Când situația le este convenabilă, oamenii vor profita cu siguranță de acest lucru. Și te pot răni foarte mult. Și se poate întâmpla în cel mai inoportun moment, atunci când nu te aștepți deloc.

Faceți-vă slăbiciunile puternice. Lucrează cu calm la punctele tale slabe și încearcă să le transformi în punctele tale forte.

Amintește-ți aceste șase puncte și încearcă să urmezi aceste principii în viața ta de zi cu zi.

Ce altceva ai mai adauga – scrie in comentarii. Abonați-vă pentru a nu rata articole noi, pentru că studiul psihologiei este nu numai interesant, ci și util!