6 alimente pe care le poți mânca înainte de culcare

Nutriționiștii au identificat șase alimente care pot fi consumate înainte de culcare, fără a afecta forma și sănătatea.

Majoritatea oamenilor știu că ultima masă trebuie să fie cu cel puțin două ore înainte de culcare. Cu toate acestea, experții au remarcat că există alimente care nu numai că pot fi consumate înainte de culcare, dar și sunt utile. Nutriționiștii au subliniat imediat că această listă nu conține produse grase, făinoase și dulciuri.

1.Experții au numit gustarea ideală înainte de culcare produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi brânza de vaci și iaurtul grecesc. Ei au explicat că aceste produse conțin triptofan și zinc, care contribuie la absorbția rapidă a aminoacizilor.

2.În această listă se include și peștele, dar anume speciile cu conținut scăzut de grăsimi. Puteți înăbuși sentimentul de foame cu ajutorul sardinelor și a macroului, care conțin omega-3.

3.După cum s-a dovedit, ouăle, de asemenea, nu dăunează. Nutriționiștii ne sfătuiesc să le amestecăm cu lapte degresat și să facem omletă. În mod ideal, serviți acest fel de mâncare cu o salată verde.

4.Alunele, arahidele pot servi, de asemenea, ca o gustare ușoară înainte de culcare. Cu toate acestea, nu trebuie să le consumați în exces: nucile sunt încă un produs gras.

5.Cel de-al cincilea produs miracol din lista nutriționiștilor au devenit cerealele fără gluten: hrișcă, quinoa sau orez.

6.Oamenii de știință au mai sugerat utilizarea bananelor sau ananasului ca un desert gustos și sănătos. Cu toate acestea, ele au destule calorii, deci ar trebui să limitezi aportul lor la 100 de grame. Oamenii de știință au subliniat că aceste produse conțin serotonina, care este necesară pentru producția de melatonină pe timp de noapte.

Înainte de culcare excludeți alcoolul, ciocolata, ceaiul și cafeaua!