Dacă ai nevoie de ceva – oferă asta! Iată sfatul care te va face să te simți împlinit!

,,Dorințele noastre sunt ceea ce ne face să suferim.” C. Castaneda

Atunci când ne naștem – suntem liberi. Însă apoi începem să creștem… Copilăria este cea mai importantă perioadă pentru om, toate evenimentele care se întâmplă cu noi în acest timp își lasă amprenta pe întreaga noastră viață. Copilul este mic și are nevoie de protecție și susținere, de aceea el are încredere totală în părinții săi, căci ei sunt mari și știu totul.

În caz că părinții se ceartă, țipă, plâng, copilul trage concluzia că de tot ce se întâmplă cu părinții este vinovat el. Dacă ei strigă și sunt indispuși, înseamnă că el este rău și nu merită iubirea lor. Toate cuvintele și faptele părinților se întipăresc adânc în conștiința copilului.

Așa devine omul dependent de lauda și aprecierea altor oameni, de dragostea altor oameni, de bani și bogăție.

Pierderea dragostei interioare față de sine duce la faptul, că noi începem să căutăm această dragoste la alți oameni. Și găsind-o, ne temem să o pierdem. Atașamentul întotdeauna naște frică.

Dragoste și atașament – sunt două lucruri complet diferite.

Să iubești – înseamnă pur și simplu să-i dorești omului fericire, să faci totul pentru ca EL să fie fericit. 

Atașamentul – înseamnă să dorești, ca acel om să fie fericit doar CU TINE.

Nimic în lume nu îți garantează fericirea.

Fericirea este un proces, o stare interioară. Și dacă nu o ai înăuntru, nu are sens să o cauți în corpul altui om, sau și mai mult în obiecte neînsuflețite – aceasta este doar o încercare de a umple golul din interiorul tău.

Dacă ai nevoie de ceva – oferă asta.

Viața e un joc. Dar este o înșelăciune, să crezi că totul e posibil. În viață este posibil doar ceea ce îți permiți tu să ai, ceea pe ce îți permiți să te bazezi. Și dacă începe să-ți pară, că ceva îți lipsește – dragoste, grijă, susținere sau altceva, pur și simplu începe să oferi asta altor oameni.

Dacă ai nevoie de ceva – oferă asta. Începe în mod dezinteresat să împărtășești ceea ce ai în interior și vei observa cum aceste sentimente devin tot mai mari și mai puternice, și cum întreaga ta fire este copleșită de libertate și bucurie.

Fericirea deja există în interiorul fiecărui om. Inițial suntem perfecți, trebuie doar să învățăm să avem încredere în sine și în propriile sentimente.