5 secrete zilnice pentru a menține o curățenie perfectă în casă

Este adevărat că puteți păstra ordinea în casă și să nu pierdeți multă energie. Dar pentru asta trebuie să cunoașteți câteva secrete cu care o să vă familiarizăm. Deci, 5 secrete, cinci obiceiuri zilnice care vor ajuta să se mențină curățenia în casă permanent.

Aruncați regulat lucrurile vechi 

Salvați-vă casa de la dezordinea excesivă, nu permite lucrurilor să vă ocupe spațiul de locuit, să strângă praf, să stea sub picioare. Faceți o regulă de fier în casa dvs., de a scăpa de lucrurile nefolositoare. Este de neconceput să vă imaginați ordine în casa unde este o cantitate de gunoi inutil.

Evaluați tot ce este în casa dvs., scoateți totul din garderobă, sertare, dulapuri, comode. Efectuați un audit strict și, fără regrete, aruncați ce este inutil: ceea ce nu ați folosit ani de zile. Aruncați cecurile și facturile vechi, bucățile de hârtie. Faceți față emoțiilor, fără regret despărțiți-vă de lucrurile vechi.

Potrivit Feng Shui, lucrurile inutile nu numai că aduc haos în casă, ci, de asemenea, strică energia casei. Ritualul de curățare ar trebui efectuat cel puțin o dată la două luni. Și nu confundați amintirile cu lucrurile, oricum ele nu vor dispărea dacă aruncați o farfurie veche, o rochie sau altceva.

Teoria acțiunilor mici

Pentru a ușura procesul de curățare, nu prea plăcut, au fost inventate diverse tehnici. Una dintre ele este teoria acțiunilor mici. Esența metodei este următoarea: în locul unei acțiuni majore, este mai bine să se efectueze acțiuni mici. De exemplu, dacă ați adus mizerie acasă, este mai bine să o îndepărtați imediat decât să o răspândiți în toată casa și apoi să curățați întreaga casă. Asemenea aspecte mici includ:

am murdărit – curățăm imediat după noi;
ne-am trezit – am făcut patul imediat;
spălați vesela imediat după masă;
ștergeți aragazul imediat după gătire;
oglinda și podeaua din baie o ștergeți imediat după baie;
de îndată ce mâncăm – am strâns masa;
am făcut firimituri – măturați imediat în bucătărie.
Astfel, este asigurată o ordine permanentă! Va fi necesar doar uneori să faceți o curățenie umedă și să aspirați camera.

Cumpărați unelte speciale și inventar bun

În procesul de curățare, ajutoarele moderne pot deveni ajutoare necesare. Există o gamă largă de mopuri foarte convenabile, cu bureți interschimbabili și cârpe, ceea ce face curățarea podelei foarte ușoară.

Rafturile magazinelor specializate sunt pline cu o varietate de cârpe și bureți pentru diverse scopuri, pentru tehnică, pentru curățarea umedă, pentru suprafețe delicate.

Iar pentru a menținerea curățeniei în bucătărie există un mare arsenal de produse de curățat și detergenți care vor economisi mult timp și efort. Și în sfârșit, dacă aveți covoare, este logic să cumpărați un aspirator mai puternic, vă va economisi energia.

Scăpați de lucrurile în exces

Pentru a menține curățenia este la fel de important să scăpați de lucrurile în exces. Problema unei suprapuneri de lucruri trebuie abordată în fiecare a doua familie. Există un sentiment că în curând proprietarii nu vor găsi un loc în apartamentul lor. Este necesar să scăpăm de blocaj, și de acum înainte să nu creăm așa situație. Mai întâi de toate, ar trebui să scapi de obiecte duplicate, pentru asta, atunci când cumperi un lucru nou, ar trebui să-l arunci pe cel vechi. Este important să cumpărați minimul, cel mai necesar și să luați în considerare cu atenție fiecare achiziție.

Setați alarma

Curățenia este mult mai ușoară dacă împărțiți un apartament în zone mici și petreceți câte 15 minutela la fiecare zonă. Utilizați temporizatorul sau setați alarma. În fiecare zonă, petreceți exact 15 minute și curățați fără nici un efort. Încercați să nu vă distrați în timpul procesului de curățare, după care curățarea nu va părea plictisitoare.

Am împărtășit toate secretele de orientare a curățeniei și ordinii. Cel mai important este să-ți amintești: e curat nu numai acolo unde se face ordine, dar și acolo unde nu se face murdărie!