5 reguli simple pentru o viață fericită, de la o femeie de 92 de ani

O femeie de 92 de ani a hotărât să se mute într-un azil pentru bătrâni. Soțul ei s-a stins din viață cu puțin timp în urmă, iar ea nu are altă opțiune decât să trăiască într-un azil. În ciuda faptului că a fost nevoită să aștepte multe ore, ea a zâmbit dulce atunci când a fost informată că odaia sa a fost pregătită.

În timp ce era condusă către cameră, i s-a povestit în detalii despre cum arată aceasta din urmă, inclusiv cum arată draperiile de la ferestre. „Oh, o să-mi placă”, a răspuns femeia cu entuziasmul unui copil de 8 ani care tocmai primise cadou un cățeluș.

„Doamnă Jones, cel mai bine este să vedeți singură cu ochii Dvs…Aveți doar puțină răbdare.” – a spus persoana care o conducea spre cameră.

„Nu contează”, a răspuns femeia de 92 de ani. „Fericirea constă în gândurile tale de dinainte. Dacă îmi va plăcea noua mea odaie sau nu, depinde nu de modul în care este aranjat mobilierul, ci de modul în care funcționează mintea mea. Eu am decis deja să iubesc această cameră. Astfel de decizii iau în fiecare dimineață, imediat după ce mă trezesc, deoarece am de ales între 2 opțiuni: pot să petrec toată ziua în pat, amintindu-mi de toate bolile sau să mă ridic din pat simțind bucurie și recunoștință pentru această zi. Fiecare zi o percep ca pe un adevărat dar și cât sunt în viață, mă concentrez în întregime pe ziua curentă și pe acele amintiri plăcute pe care le-am păstrat.”

Ea a mai spus: „Bătrânețea este ca un cont bancar: retragi banii pe care i-ai depus pe el. De aceea, te sfătuiesc să depui în contul tău de amintiri cât mai multe momente de fericire. Eu personal încă continui să mai depun.”

Femeia a vorbit despre 5 reguli simple care te vor face o persoană fericită:

1. Curăță-ți inima de răutate.

2. Eliberează-ți mintea de griji.

3. Încearcă să trăiești cât mai simplu posibil.

4. Încearcă să oferi cât mai mult posibil.

5. Nu avea așteptări prea mari.