5 reguli de Fericire de la un clovn cu renume: „Nu-ți lua o tartină mai mare decât gura!”

Vyacheslav Polunin este un actor de origine rusă, regizor și un clovn cu renume mondial, Artist al poporului în Federația Rusă.

Iată 5 reguli de fericire pe care ți le împărtășește artistul:

1.Adună-i alături doar pe acei oameni, pe care vrei să-i îmbrățișezi! 

Nu vei reuși nimic cu cei pe care nu îți dorești să-i îmbrățișezi. În echipele mele întotdeauna au fost oameni, fără de care nu mi-aș imagina viața. Cum de am reușit să nu ne săturăm unii de alții? Eu fac așa ca artiștii să nu fie mereu împreună. Îi despart pentru o vreme.

2.Nu fă ceea ce nu-ți place!

Cândva am mers să lucrez la Cirque du Soleil – un loc bun, cel mai bun circ din lume, totul organizat și minunat. Însă nu mă simțeam la locul meu acolo. O jumătate de an totul a fost minunat, creație, repetiții… Iar apoi totul s-a transformat într-o fabrică mică, care trebuia doar să ofere produse. Nu mai era interesant. Mă chinuiam, am început să umblu pe la medici, aveam depresie…

Am simțit că nu mai pot, dar aveam contract semnat pentru un an. Mi s-a spus că pot pleca, dacă găsesc pe cineva bun în loc. Am avut un mare noroc să întâlnesc în taxi un coleg de-al meu, actor talentat și el, care visa să devină clovn. A fost o minune și o salvare pentru mine, i-am îndeplinit visul să ajungă la Cirque du Soleil.

3.Nu vorbi de rău

Avem un astfel de principiu în echipă. Este interzis. Niciodată nu discutăm, cine și ce a făcut rău. Spunem doar: „Cât ești de talentat, cât de bine ai lucrat azi!” Trebuie să ne inspirăm reciproc, uneori să mințim, dar să ne admirăm.

4.Nu-ți lua o tartină mai mare decât gura

Fiecare om are o anumită limită de puteri. Și doar atunci când se ține cont de această limită, se creează o atmosferă fericită. Eu, de exemplu, știu că un artist nu poate munci mai mult de opt săptămâni la rând. De aceea, a noua săptămână în colectivul nostru este dedicată odihnei.

5.Transformă-ți viața într-o operă de artă

Până la 50 de ani nu am avut o casă. Dar am observat că soția mea era tristă din această cauză. Am început să caut. Am ales 10 orașe din lume, în care ne-am fi dorit să trăim. Am trăit în fiecare câte puțin și am înțeles că cea mai bună alegere este Parisul. Dar eu nu iubesc Parisul pentru că este foarte aglomerat, de aceea am decis că o casă în raza de 30 de km va fi alegerea perfectă. Aveam o idee mai ciudată ca viitoarea noastră casă să aibă o moară. Incredibil, dar am găsit. Ba mai mult, are foarte multe odăi și fiecare are o denumire de poveste. Avem și o grădină, pe care eu o îngrijesc singur.