5 reguli de aur care te vor face fericită. Te va îndruma o femeie de 92 de ani!

La ora 8:00, această femeie de 92 de ani, era cu bagajele sale la azilul de bătrâni unde urma să se cazeze. Era bine îmbrăcată, cu părul aranjat, cu machiajul aplicat potrivit, chiar dacă nu vedea prea bine. A rămas singură recent, după ce soțul a decedat, așa că nu a avut de ales.

Chiar dacă a așteptat ore în șir până să fie invitată în camera ei, ea a primit vestea că odaia este gata cu zâmbetul pe buze.

În drum spre lift, i s-a descris în detalii camera în care va sta, chiar și cum arată draperiile. „Ooo, cu siguranță o să-mi placă” – a răspuns femeia impresionată ca un copil de 8 ani care a primit în dar un cățel.

„Doamnă Jones, mai bine o să vedeți totul cu ochii dvs. Așteptați un pic.”

„Chiar nu are nicio importanță, a răspuns femeia, fericirea este ceea ce decizi de dinainte. O să-mi placă sau nu noua mea locuință depinde nu de modul în care a fost amplasată mobila, ci de modul în care s-a programat creierul meu. Deja am decis să iubesc această cameră. Astfel de decizii eu iau în fiecare dimineață, imediat după ce mă trezesc. Am de făcut o alegere: pot să stau toată ziua în pat și să mă gândesc la bolile mele și la tot ce mă doare sau să mă ridic din pat și să mă bucur de viață fiind recunoscătoare pentru această zi. Pentru mine fiecare zi este un cadou și atât timp cât trăiesc mă concetrez pe ziua de azi și pe acele amintiri frumoase pe care le mai port în minte.

Bătrânețea este ca un cont în bancă: scoți banii pe care i-ai depozitat. De aceea, vă sugerez să aveți cât mai multe amintiri frumoase depozitate, dar fără să încetați să depuneți „bani” pe cont.”

Iată cele 5 reguli pentru fericire de care aceasta s-a ghidat întreaga viață:

1.Purifică-ți inima de răutate.

2.Curăță mintea de griji.

3.Încearcă să trăiești cât mai simplu.

4.Încearcă să oferi cât mai multe.

5.Nu avea așteptări prea mari.