5 obiceiuri ale unei femei fericite: măsurarea și explorarea fericirii

Cât de des te simți fericită? Gândește-te la asta. Nu este vorba doar despre bucurie sau bună dispoziție. Vorbim despre fericire. Probabil că fiecare persoană definește acest sentiment profund în felul său. Pentru unii, fericirea constă în bani și o carieră, pentru o altă persoană constă într-un sentiment de grijă și iubire. Dacă îți este greu să răspunzi la prima întrebare, atunci hai să vedem împreună cum putem deveni cu adevărat fericiți.

Cum să devii fericită: să înveți să găsești echilibrul în viață
În Grecia antică, cuvântul „armonie” era tratat puțin diferit față de astăzi. Acum am spune că armonia este cheia fericirii, pentru că așa poți găsi pacea interioară și iubirea. Ei credeau că armonia este ca scândurile unei nave care sunt împreunate. Numai așa nava va rezista unei călătorii lungi, furtunii și aventurii. Se întâmplă în viață: pentru a fi fericită, trebuie să faci un efort, trebuie să-ți creezi propria navă, metaforic vorbind. Pentru început, să clarificăm ce este fericirea.

De ce depinde fericirea noastră?
Ei bine, este timpul să înțelegem de ce depinde fericirea noastră. Unii cercetători cred că – indiferent cât de paradoxal ar fi – dar o persoană poate fi fericită chiar și în cele mai nefavorabile circumstanțe. Și uneori avem de toate, dar pur și simplu nu ne putem prinde „pasărea fericirii”… Cu toate acestea, există încă factori care ne afectează starea psihologică și mentală:

Primul grup: aceștia sunt factori externi dincolo de controlul nostru. De exemplu, această categorie include condițiile de viață, țara în care ne-am născut, părinții – tot ceea ce nu alegem.

Al doilea grup: acesta include acei factori care sunt asociați cu o personalitate stabilă. De exemplu, există oameni care sunt mereu fericiți: fericirea lor nu depinde de circumstanțe exterioare, sunt fericiți pur și simplu pentru că au un astfel de caracter. Astfel de personalități sunt întotdeauna pozitive – în ciuda problemelor și greutăților.

Al treilea grup: această categorie include tot ceea ce facem pe cont propriu, construim cu propriile noastre mâini. Așadar, stabilim în mod regulat obiective și ne străduim să le atingem, să construim relații cu oamenii, să întemeiem familii, să încercăm să menținem prietenii, etc.

Rețetă pentru fericire: dobândirea obiceiurilor bune
Aceste rețete – obiceiurile care unesc oamenii fericiți – le-am aflat de la femei, care se simt cu adevărat fericite. Deci, iată care sunt cei 5 pași de urmat pentru a deveni fericită:

1. Nu-ți fie frică să ceri ajutor
Da, chiar nu este deloc înfricoșător. Femeile fericite nu se complexează pentru că natura le-a creat mai slabe fizic decât bărbații. Spiritul nostru poate fi de multe ori mai puternic, dar corpul nostru necesită îngrijire sporită. Astfel de femei nu caută să demonstreze tuturor (atât pentru ele însele, cât și pentru întreaga lume) că pot realiza totul pe cont propriu. De ce să strigi la toate colțurile despre puterea și independența ta? Lasă-i pe alții să te ajute, nu trebuie să-ți fie rușine de acest lucru.

2. Încearcă să vezi binele în toate
Sfatul „fii pozitiv”, „privește lumea optimist” este bun. Femeile fericite văd lumea în culori strălucitoare și deschise. Ele decid să vadă lumea ca fiind frumoasă, colorată. Încearcă să trăiești astăzi, în acest moment. Viața este foarte frumoasă. Spune „mulțumesc” pentru tot ce ai deja. Trăiește în recunoștință.

3. Trăiește în prezent
Așadar, să mai punem un accent pe importanța principiului „aici și acum”. Ce rost are să tânjim după trecut sau să visezi la viitor? Da, este important să visezi, dar astfel de vise sunt doar o motivație pentru a depune eforturi și a atinge noi culmi. Nu ar trebui să-ți faci griji pentru viitor: nimeni nu știe ce este acolo. Concentrează-te pe ziua de azi, nu pierde energie și timp pentru a hrăni iluziile. Ei bine, cum să fii fericită acum? Foarte simplu! Fă o plimbare în parc, gătește o cină delicioasă, petrece timp cu cei dragi. În fiecare zi poți simți fericirea – nu numai în vacanțe.

4. Nu face o dramă din viață
Există un astfel de stereotip în societate încât o femeie este un fel de creatură ilogică, prea emoțională, care adoră să facă o tragedie din orice motiv. Dar o femeie cu adevărat fericită nu face o dramă din viață! Pentru ce? Ea înțelege că este inutil să exagerezi problemele, să faci crize de furie, să răspândești bârfe. O femeie fericită pur și simplu își umple viața de sens. Ea este pragmatică. Pragmatismul sănătos este un lucru normal, foarte necesar și util. Visăm cu moderație, uneori suntem spontani, dar dacă apar necazuri, nu devenim vulnerabili, ci ne adunăm voința într-un pumn și rezolvăm cu calm problemele. Inspiră, expiră și calmează-te – totul va fi bine!

5. Nu-ți fie frică să fii singură
De regulă, încă din copilărie ni se impune stereotipul că singurătatea este rea. Este necesar să-ți construiești o familie, să suporți orice – chiar și cele mai rele – relații, doar să nu fii singură, iar aceasta este o modalitate foarte greșită. Merită menționat: este adevărat că unele femei este mai bine să fie într-o relație, dar alte femei pot trăi în liniște și armonie chiar și fiind singure. Un bărbat este o persoană completă, un partener, un amant, dar nu un mijloc de a scăpa de plictiseală și singurătate. Astfel de relații nu vor umple golul din suflet. Nu suporta pe cineva care nu-ți place. Poate că e mai bine pentru tine în această etapă a vieții să ai grijă de tine: aspectul tău și starea interioară.

„Fericirea este o experiență spirituală a vieții pe care o câștigăm trăind fiecare minut cu dragoste și recunoștință”