5 lucruri pentru care nu trebuie să economisești bani

Am întocmit o listă de bunuri și servicii pentru care este mai bine să cheltuiești banii în mod corespunzător.

În viața fiecăruia dintre noi, mai devreme sau mai târziu, sunt momente în care cedăm tentației de a economisi bani, dar aceasta nu este întotdeauna o idee bună. Adesea, după achiziția în sine, stăm și ne plângem de calitatea proastă a mărfurilor.

Pentru a evita astfel de situații, am decis să facem o listă cu cinci lucruri pe care nu ar trebui să economisești bani. Desigur, această listă nu poate fi limitată la cinci poziții, dar trebuie să începem de undeva.

1. Încălțăminte
Poți purta un tricou rupt sau pantaloni rupți – oamenii vor crede că este în trend, dar nu îți poți permite să economisești bani pentru procurarea încălțămintei – și nu doar din motive de stil.

Dacă ți-ai cumpărat adidași incomozi, acest lucru va fi vizibil pe fața ta, vei fi indispus din cauza disconfortului constant, iar această imagine cu siguranță nu va mulțumi oamenii din jurul tău.

În plus, dacă faci o alegere în favoarea unui model care nu se potrivește pe deplin cu preferințele tale, acest lucru îți poate afecta încrederea în sine.

Încălțămintea de proastă calitate și ieftină pur și simplu nu va fi rezistentă.

2. Odihnă
După ce îți vine gândul să economisești pentru odihnă, încearcă să-ți amintești cât de mult ai muncit în ultimile 6 luni, ai încercat să te încadrezi în termene limită, ți-ai pierdut nervii în rezolvarea problemelor la muncă și nu ai dormit suficient.

Acum ai două săptămâni (și asta nu este foarte mult) pentru a-ți completa rezerva de energie. Așadar, lasă aceste două săptămâni să fie perfecte – nu te gândi să economisești bani pentru hoteluri, programe culturale și experiențe gastronomice.

3. Tehnică
Nu toată lumea este conștientă de faptul că secolul 21 este un moment în care oamenii devin treptat cyborgi. Poate sună puțin distopic și sumbru, dar de fapt este așa. Iată, spre exemplu, smartphone-urile noastre – ne ajută să comunicăm, să obținem informațiile potrivite și să creăm conținut, a cărui calitate depinde direct de funcționalitatea gadgetului.

Toate acele ceasuri inteligente, căști fără fir și telefoane cu cameră triplă sunt continuarea noastră. Nu cu mult timp în urmă, Elon Musk a vorbit despre asta într-un podcast cu Joe Rogan. Purtăm în mod constant gadgeturi cu noi și nici măcar nu realizăm că nu ne putem despărți de ele timp de o oră.

Astfel, îți recomandăm să nu economisești la gadgeturi, mai ales dacă ești direct dependent de ele (e timpul să recunoști deja).

4. Nutriție
Poate că acest punct ar trebui să fie primul pe lista noastră, dar am decis să-l menționăm puțin mai târziu, pentru a nu avea senzația că ești forțat să mănânci terci (ca în copilărie).

Cu toții suntem adulți și înțelegem că de o alimentație sănătoasă depind foarte mult – nu doar procesele digestive efemere, ci și starea de spirit, performanța și, în principiu, calitatea vieții.

Nu este nevoie să economisești bani pe alimente – încearcă să te alimentezi sănătos și echilibrat.

5. Alcool
Și, în sfârșit, să vorbim despre tentație, căreia nu toată lumea este capabilă să-i reziste într-o zi liberă. Dacă nu ai economisit bani pe încălțăminte calitativă, pe alimente sănătoase, ai cheltuit bani pe vacanță și pe gadgeturi – nu devaloriza toate acestea cu o mahmureală grea pe care o poți câștiga a doua zi dimineață după alcool ieftin.

Bea numai băuturi de înaltă calitate, bea-le cu moderație și cu gust. Atunci abordarea ta conștientă a cheltuirii banilor va fi cu adevărat conștientă.