5 lucruri pe care nu ar trebui să le pui niciodată în mașina de spălat rufe

Multe femei nu numai că spală haine și albituri în mașina de spălat rufe, ci și articole de interior, decorațiuni și chiar încălțăminte. Astfel de experimente se pot termina cu deteriorarea lucrurilor sau chiar cu defectarea mașinii de spălat. Iată cinci lucruri care sunt absolut interzise să fie spălate într-o mașină de spălat.

Pernele ortopedice

Pernele ortopedice au devenit o parte importantă a interiorului în multe case, cu toate acestea, nu toată lumea știe că este interzisă spălarea unor astfel de lucruri în mașină, iar altele chiar să fie udate.

Tehnologiile moderne de producție oferă o varietate de materiale de umplutură, de la latex natural scump la spume poliuretanice ieftine. Indiferent de preț, pernele necesită o îngrijire delicată: spălarea regulată a fețelor de pernă și a huselor de protecție, aerisirea lor. Spălarea lor în mașină poate duce la distrugerea structurii materialului și la pierderea proprietăților produsului, în deosebi pernele cu “efect de memorie” și umplutură din coajă de hrișcă.

Cel mai bine este să duceți pernele la o spălătorie specială, astfel se va reduce riscul de deteriorare a produsului din neglijență. Trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile și să țineți minte:

  1. Nu uscați perna la lumina directă a soarelui sau lângă dispozitivele de încălzire.
  2. Nu răsuciți și nu strângeți produsul.
  3. Spălarea cu mâinile este posibilă nu mai mult de 3 ori pe an, la temperaturi de până la 50 de grade.

Hainele care au pe ele păr de animale

Părul animalelor de companie se extinde peste toate hainele prinse în tambur și nu-l puteți înlătura complet chiar și după mai multe clătiri.

În plus, riscați să înfundați filtrul mașinii de spălat. Acest lucru implică costuri suplimentare, trebuie să apelați la un expert ca să schimbe filtrele, și, uneori, achiziționarea unei noi mașini de spălat.

Pentru a scăpa de părul animalelor de companie există mai multe modalități:

1.Utilizați o rolă de îmbrăcăminte cu strat lipicios.

2.Scuturați hainele la aer liber.

3.Utilizați antistatic pentru lenjerie curată pentru a reduce lipirea părului.

Sutienul

Sutienul este un lucru  foarte delicat, care nu permite spălarea sa în mașina de spălat, în special modelele push-up. Dantela fragilă sau inserțiile deschise sunt ușor deteriorate atunci când sunt în contact cu alte lucruri, iar culoarea va dispărea de la mai multe spălări similare.

Sutienul trebuie să fie înmuiat pentru câteva minute într-o soluție cu săpun, apoi spălat manual și clătit în apă curată. Uscarea este permisă numai pe orizontală, fără presare și răsucire intensă.

Hainele cu broderie sau dantelă

În garderoba oricărei femei există câteva lucruri cu decoruri spectaculoase, elemente cu mărgele sau cu dantelă. În acest caz  trebuie să uitați de mașina de spălat. Deoarece frumusețea modelului și integritatea dantelei sunt ușor de deteriorat. Strasurile rupte, mărgelele și bijuteriile nu numai că pot strica aspectul hainei, ci și poate deteriora mașina de spălat prin blocarea furtunului de evacuare.

Spălarea manuală rămâne cea mai bună opțiune pentru curățarea unor astfel de produse. Pentru hainele grele cu decorațiuni fixe, este mai înțelept să folosiți serviciile unei spălătorii.

Lucrurile foarte mari

Tentația de a spăla la domiciliu plapume mari, pături și jucării imense este foarte mare. Cu toate acestea, chiar dacă a încăput lucrul în mașină, există riscul nu numai de a nu fi spălate, dar și de a strica mașina.

Atunci când mașina spală obiecte mari, este important să luați în considerare greutatea lor când sunt ude și să o comparați cu greutatea maximă admisă conform instrucțiunilor. Dacă indicatorul depășește sau este la un nivel critic, este mai bine să refuzați spălarea în mașină de spălat, înlocuind-o cu curățarea la spălătorie.

Prezența unei mașini de spălat în fiecare casă a facilitat foarte mult viața gospodinelor, dar nu toate sunt conștiente de restricționarea utilizării. Spălarea manuală a mai multor articole de garderobă nu necesită mult timp și efort, dar va prelungi în mod semnificativ durata de viață a articolelor scumpe din țesături delicate.