5 lucruri pe care femeile de peste 60 de ani nu ar trebui să le facă. Sfaturi de la o femeie de 68 de ani

În acest articol îți vom împărtăși secretele tinereții și îți vom relata 5 lucruri pe care femeile de peste 60 de ani nu ar trebui să le facă – sfaturi oferite de o femeie de 68 de ani

Frumusețea feminină

Să corespunzi mereu vârstei tale adevărate – primul sfat de la femeia care arată grozav la 68 de ani. A încerca statutul de „bunică” nu înseamnă să trăiești o viață plictisitoare. Orice vârstă este frumoasă în felul ei.

Astăzi, la fel ca și la 25 de ani, femeia acordă atenție ei și aspectului ei – își face regulat manichiura, își aranjează părul, are grijă de tenul său folosind măști.

Încercările nereușite de a ascunde anii, machiajul intens și hainele ciudate funcționează invers. Încercările jenante de a imita tinerețea și de a ascunde ridurile vor adăuga doar ani în plus.

Trăiește azi, dar nu „mai târziu”

Potrivit femeii de 68 de ani, greșeala majorității oamenilor este viața în viitor.

Ni se pare că va veni momentul potrivit să mergem în excursie sau să începem să mâncăm sănătos. Viața trece, dar „acel moment” nu mai vine. Secretul este că „momentul potrivit” există doar în mintea noastră, iar viața continuă întotdeauna cu o adaptare pentru „surpriză”.

A face azi sau a nu face deloc este singura opțiune care aduce rezultate.

Nu-ți fie frică de greșeli

Femeia a recunoscut că, de îndată ce și-a permis să nu știe ceva și să facă greșeli, viața ei a devenit mai interesantă și mai ușor de trăit.

“Mulți oameni cred că anii sunt egali cu înțelepciunea și experiența, poate că au dreptate, dar credința în a nu face greșeli se transformă în prostie. De îndată ce am învățat să spun: „Nu știu cum” sau „Nu pot”, oamenii devin bucuroși să mă ajute. Frica de a arăta prost te limitează și nu vreau să-mi limitez viața nici măcar la 70 de ani.”

Nu uita de viața ta personală

După cum a recunoscut femeia, mulți dintre prietenii ei au uitat de propria viață după nașterea nepoților, iar după ce au crescut și s-au despărțit, au fost complet deprimați.

“Știți de ce sunt fericită să merg la muncă, iar nepoții mei sunt bucuroși să petreacă weekendul cu mine? Am reușit să păstrez interesul pentru mine și viața mea! A te dedica în totalitate copiilor și nepoților este probabil principala greșeală.” – spune femeia.

Dor de tinerețe

Principalul dușman al fericirii femeilor – frica de pasiune și frica de vârstă, aceasta este ceea ce le face pe femei să uite de ele însele, să-și abandoneze interesele și să se dedice copiilor și nepoților.

“Nu fi tristă din cauza vârstei și nu te plânge pe trecerea vieții. Astăzi, doar starea ta de spirit este importantă” – spune femeia.