
Cât de minunat este să nu îți faci griji pentru rezultatul unei tunsori sau a unei proceduri de vopsire a părului! Să găsești un specialist bun în acest domeniu este o mare fercire. Iar să o faci din prima este un noroc nemaivăzut. La urma urmei, în domeniul serviciilor de frumusețe muncesc nu doar cei care aranjează părul prin vocație, ci și oameni care consideră că aceasta este cea mai ușoară cale de a câștiga bani.
Pentru a-ți ușura procesul de căutare a coaforului potrivit trebuie să acorzi atenție detaliilor. Acestea îți vor spune dacă este sigur să te așezi în scaunul lor sau este mai bine să fugi din acel salon. Iată 5 fraze spuse de coafori care trădează neprofesionalismul și incompetența!
1.„Vei deveni blondă din prima vopsire”
Visul tuturor iubitoarelor de nuanțe deschise este o vopsea magică, care să ofere imediat blondul mult dorit fără deteriorarea părului. Dar până când aceasta nu a fost inventată. Prin urmare, coaforii cu experiență nu vor promite un rezultat de 100%, fără a se clarifica ce a făcut clientul cu părul înainte și cum l-a îngrijit. Un profesionist va testa neapărat colorantul pe firele de păr, pentru a înțelege ce oxid va elimina pigmenții din păr cel mai bine.
2.„Revin imediat, după ce amestec vopseaua”
S-ar părea, ce e rău în asta? De fapt, dacă culorile nu sunt amestecate în prezența ta, nu există nicio garanție că va fi folosit produsul promis și nu un analog mai ieftin. Unii coafori recurg la un astfel de truc și utilizează vopsea mai ieftină. Clientul are dreptul să vadă ambalajele din care coaforul toarnă oxid și adaugă vopsea.
3.„Recent am fost din nou la cursuri”
Dacă toți pereții salonului sunt plini de certificate, iar coaforul nu ratează niciun seminar sau master-class, cel mai probabil are prea mult timp liber și puțini clienți. Iar asta înseamnă că are mai multe cunoștințe teoretice decât experiență. Da, instruirea contează. Dar specialiștii cu experiență aleg 1-2 cursuri pe an și se concentrează pe evenimentele cu adevărat interesante (de exemplu, cursuri oferite de stiliști de frunte).
4.„Ar trebui să scurtați puțin capetele”
Un coafor „cinstit” nu se va oferi într-un mod deranjant să îți scurteze capetele în fiecare lună. Un specialist competent îți va propune produse de îngrijire care te pot ajuta la menținerea sănătoasă a părului și nu îți vor sugera să îl tai mai des decât o dată la 3-4 luni.
5.„O clipă, răspund la telefon și revin”
Bineînțeles, coaforul nu este un robot, ci o persoană vie și uneori poate fi distras. Dar unii fac acest lucru atât de des încât pot să încalce tehnologia de colorare (în timp, colorantul își pierde din proprietăți). Dacă coaforul mai mult vorbește decât face, ar trebui să-ți iai rămas bun de la el.
Merită să atragi atenție nu numai la acțiunile și cuvintele coaforului, ci și la atmosfera generală din salon. De exemplu, la curățenia uneltelor, prezența dispozitivelor speciale pentru depozitarea acestora. Cu cât procesul de lucru este mai bine organizat, cu atât rezultatul va fi mai eficient.