5 cele mai frecvente dificultăți a relației la distanță

Dragostea adevărată poate face față oricăror obstacole, inclusiv distanței. Cu toate acestea, merită să ținem cont de câteva momente importante care pot distruge chiar și cea mai puternică relație.

Relațiile reprezintă o parte importantă a vieții fiecărei persoane, dar uneori, a doua jumătate poate fi găsită în cele mai neobișnuite circumstanțe.

Desigur, atunci când vă aflați în același oraș și aveți posibilitatea de petrece timpul liber împreună, pare că sunteți într-o poveste. Dar există momente când trebuie să te desparți des de persoana dragă și, uneori, chiar șă locuiți în țări diferite. Într-o astfel de situație, trebuie să fii pregătit pentru o serie de dificultăți care pot apărea pe parcurs.

Psihologul Kristina Gribova menționează că relația la distanță nu este altceva, decât tot aceeași legătură între doi oameni care se iubesc și sunt gata să meargă la jertfe unul pentru altul. În plus, atunci când vă aflați în orașe diferite, trebuie să acordați atenție câtorva momente importante.

În primul rând, vorbim despre lipsa contactului personal și a vieții comune de zi cu zi. Acest factor poate distorsiona încrederea partenerului, ceea ce poate pune la îndoială sinceritatea sentimentelor celuilalt.

Pentru a înțelege problema mai detaliat, ar trebui să identificați principalele momente potențial periculoase dintr-o relație la distanță.

Lipsa contactului direct

Atunci când petreceți timpul cu persoana iubită, aveți posibilitatea de a vă cunoaște mai bine, arătați și acceptați grija reciprocă, vorbiți sufletește și stabiliți contactul tactil. Combinația acestor indicatori vă oferă capacitatea de a vă simți necesar și iubit. Lipsa contactului personal limitează oportunitatea de a-ți arăta sentimentele pentru partenerul tău, iar aceasta lucru poate afecta calitatea relației.

Nu ai pe cine să te bazezi

De fapt, te bazezi mereu doar pe tine și îți rezolvi toate problemele pe cont propriu. Însă fiecare dintre noi are nevoie de cineva alături pentru a se simți în siguranță. La începutul unei relații, acest punct nu este prea dureros, dar, în timp, există dorința de a simți o apropiere reală și sprijinul unei persoane dragi.

Interese diferite

Comunicarea virtuală nicicum nu poate înlocui comunicarea reală. Fiecare partener își are propria sa lume unde își petrece timpul într-un mod anumit și cu oameni diferiți. Nimic nu poate apropia un cuplu mai mult decât activitățile comune, dar cu cât stați mai mult departe unul de celălalt, cu atât este mai probabil să vă pierdeți interesul pentru partenerul dvs.

Risc sporit de a fi atras de altcineva

Nimeni nu este imun la întâlnirile ocazionale, inclusiv cuplurile care locuiesc împreună. De asemenea, partenerii care se află departe unul de celălat se află într-un grup de risc separat, deoarece deseori își petrec serile singuri sau cu prietenii, unde pot întâlni oameni noi. Și uneori aceste întâlniri spontane se transformă în ceva mai serios decât un simplu flirt.

Neștiința

Atunci când locuiești cu iubitul sau iubita ta, îi știi pe de rost programul zilei, obiceiurile de rutină și activitățile. Cu toate acestea, în cazul unei relații la distanță, nu știi nimic despre cum își petrece partenerul tău ziua, ceea ce duce adesea la insinuări, gelozie și, ca urmare, la certuri și despărțiri.

În plus, cineva dintre voi poate avea probleme la locul de muncă sau în familie, dar este puțin probabil că vrei să-ți încarci persoana dragă cu niște griji suplimentare. Această subestimare provoacă neîncredere și dubii, care la fel îngreunează relația la distanță.

Deci, după ce am analizat principalele puncte ale problemei, merită să vorbim despre modalități de a rezista distanței. Și este important să rețineți că singura opțiune posibilă pentru a construi o conexiune sănătoasă, este aceea în care ați convenit în mod clar pe cât timp veți fi despărțiți: „când terminăm școala”, „când se încheie contractul”, „când terminăm de construit casa”.

În cazul în care există o perioadă clară de separare, veți putea menține încrederea și interesul reciproc. Iar dacă relația voastră seamănă mai mult cu o poveste de dragoste trecătoare, fără planuri pe viitor, atunci ar trebuie să vă gândiți dacă se merită de mers la așa compromise.