5 aplicații pe care ar trebui să le ștergi imediat de pe un dispozitiv Android!

Aplicații meteo, optimizatori, browser-ul implicit – cel mai bine este să elimini aceste aplicații de pe telefonul tău.

Facebook și alte rețele sociale

Rețeaua socială Facebook este astăzi cea mai populară din lume, așa că nu este surprinzător faptul că un număr mare de utilizatori au această aplicație mobilă instalată în telefon. Însă, aceasta consumă o cantitate uriașă de resurse de sistem și reduce semnificativ durata de viață a bateriei gadget-ului mobil. Conform raportului anual AVG Android App Report, anume clientul mobil Facebook ocupă liniile de vârf printre cele mai solicitante programe de pe platforma Android.

Drept alternativă, utilizează versiunea mobilă a Facebook-ului în orice browser modern. Funcționalitatea nu diferă mult, dar lipsesc notificările enervante și bateria se descarcă mai lent.

Aplicațiile meteo

The Weather Channel este un exemplu excelent a modului în care, prin cea mai simplă funcție – afișarea prognozei meteo – producătorii reușesc să construiască o întreagă mega combinație. Aici sunt incluse și imagini de fundal, hărți meteo, multe widget-uri interactive. Toate acestea se află în memoria RAM a dispozitivului și consumă în mod semnificativ din energia bateriei telefonului.

Programele AntiVirus

Compania Google monitorizează vigilent conținutul magazinului său și îndepărtează instantaneu toate elementele potențial periculoase, astfel încât monitorizarea activă a antivirusului va încetini procesul de funcționare a smartphone-ului sau tabletei tale.

Dacă totuși ai dubii cu privire la securitatea gadgetului tău, instalează o aplicație antivirus, scanează, apoi șterge-o.

Clean Master și alți optimizatori de sistem

Credința în minuni este principala forță motrice pentru răspândirea diverselor astfel de „optimizatori”. Majoritatea acestor aplicații fie nu fac practic nimic, fie afectează activitatea dispozitivului. Poți șterge memoria cache și elimina resturile de programe vechi cu instrumentele de sistem integrate.

Browser implicit

Există zeci de browsere bune pentru Android, dar cel mai de încredere și cel mai rapid rămâne a fi, fără îndoială, Google Chrome. Este funcțional, are suport pentru cele mai noi tehnologii web, poate economisi traficul mobil și are o interfață simplă și inuitivă.