4 Sfaturi de care să ții cont în alegerea unei rochii, ca să nu arăți ieftin!

Nu este un secret, că aspectul hainelor nu depinde întotdeauna de preț: chiar și cea mai scumpă ținută poate arăta ieftin și invers, o haină nu prea scumpă, dar care posedă anumite caracteristici poate părea creată de designer. Am identificat 4 criterii care te vor ajută să deosebești rochia care arată scump, de cea care arată ieftin.

Modul în care se aranjează pe siluetă

De faptul dacă te prinde bine sau nu o rochie, depind multe, inclusiv dacă rochia arată ca un lucru scump de designer sau, dimpotrivă, îți face imaginea să pară mai ieftină. Alege o astfel de rochie care va fi de mărimea potrivită și se va aranja perfect pe corp. Dacă totuși ai găsit rochia visurilor tale, însă aceasta nu e chiar potrivită, adresează-te la un atelier, astfel nu vei da greș niciodată!

Calitatea materialului

Calitatea materialului este un punct-cheie, atunci când vine vorba de aspectul rochiei. Dacă rochia este cusută dintr-un material ieftin, prin care se vede lenjeria, atunci puțin probabil că vei arăta elegant și scump în ea. De cele mai multe ori, imaginea rafinată este creată de rochiile din țesături groase și scumpe. De asemenea, este foarte important ca din rochie să nu atârne ațe, cusăturile să fie drepte și cât mai puțin vizibile. Pare că acestea sunt detalii minore, dar ele joacă un rol important în cât de bine arată lucrurile.

Modelul

Lungimea și modelul rochiei au o mare importanță. Alegând o rochie, atrage atenția la lungime – mai elegant și scump arată rochiile de lungimea midi, până la genunchi sau puțin mai sus de genunchi. De asemenea, optează pentru modelele care îți avantajează silueta.

Culoarea

Dacă ești interesată de modă, atunci cu siguranță știi de faptul că culoarea hainelor joacă un rol decisiv în crearea unei ținute elegante și scumpe. După părerea stiliștilor, cele mai nobile și scumpe arată nuanțele, care se întâlnesc în natură – negru, maro, bej, crem, albastru deschis – precum și nuanțele neutre și culorile pietrelor scumpe de smarald, rubin, aur, argint. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că culorile aprinse nu arată scump – dacă una sau altă nuanță face parte din tendințele sezonului atunci cu siguranță trebuie să mizezi pe ea. De asemenea, mai scump arată rochiile cu imprimeuri la modă: floral, leopard, carouri și polka-dots.