4 reguli ale oamenilor de succes, care chiar funcționează!

Dacă planurile voastre de viitor depășesc timpul pe care îl aveți la dispoziție pentru realizarea lor, atunci vă recomandăm o metodă de planificare, pe care mulți oameni de succes din întreaga lume o aplică. Acest instrument universal de gestionare a timpului vă va ajuta să rezolvați cât mai multe sarcini posibile într-un timp scurt.

Așadar, vă prezentăm tehnicile folosite de oameni de succes pe care le puteți folosi și voi.

1.Descrieți detaliat (în scris sau grafic) cum vă imaginați anul dvs. perfect

Orice nou an ar trebui să înceapă cu actualizări și fără promisiuni goale, pe care nu le veți putea respecta. În caz contrar, veți recunoaște propria dvs. slăbiciune și veți pierde interesul pentru schimbare (va deveni dificil să părăsiți zona de confort și să vă convingeți să schimbați ceva).

De aceea, trebuie să elaborați o așa-numită “hartă a vieții”, în care să indicați sarcinile și obiectivele importante. De exemplu, puteți desena harta pe o foaie groasă, iar în centru să indicați principalul scop l anului, iar apoi să descrieți în jurul acestuia obiectivele care se referă la principalele aspecte ale vieții: frumusețea și sănătatea, dragostea și familia, cariera și banii, călătoriile și auto-dezvoltaree, și așa mai departe. După aceea. Plasați harta acolo unde o veți vedea în fiecare zi ș astfel nu veți avea șansa de a sări peste îndeplinirea unor sarcini obligatorii sau să uitați de ceea ce ați stabilit să faceți.

2.Elaborați lista obiectivelor, pe care doriți să le realizați

Și în acest caz, trebuie să notați pe o foaie principalele obiective pe care intenționați să le realizați. Lista poate fi completată de fiecare dată când apre un nou oobiectiv, care vă poate ajuta să vă schimbați viața.

De exemplu, lista dvs. poate conține următoarele obiective: lecturi (specificați numărul), perfecționarea abilităților (specificați care), strângerea unei sume de bani (specificați suma), reparație în locuință, efectuarea unei călătorii sau învățarea unei limbi noi, căsătorie/naștere copil, înlăturarea viciilor, creștere în carieră (sau inițierea propriei afaceri), investigații medicale și grija față de sănătate. Cu cât mai detaliat veți descrie fiecare obiectiv, cu atât mai clară va fi direcția de acțiune pentru a nu pierde timpul în zadar.

3.Elaborați un plan de activitate lunar sau zilnic

La început, această activitate te poate enerva și vei căuta scuze, doar pentru a nu planifica săptămânal/ zilnic timpul. Dar după un timp, veți fi absorbit de acest proces și vă veți bucura cde planificarea pe etape a sarcinilor-cheie și a obiectivelor finale. Pentru început, trebuie să găsiți timpul potrivit pntru a elabora acest plan, iar uletrior să elaborați planul de activități profesionale/personale.

Nu este neapărat să vă apucați de realizarea tuturor sarcinilor deodată, pentru că riscați să vă consumați prea repede energia și să realizați maximum 1-2 sarcini din toate cele planificate. Nu vă certați dacă nu ați reușit să realizați toate activitățile de pe lista dvs. (trebuie să vă motivați pentru noi fapte nu să vă dezvoltați un complex de inferioritate). În timpul zilei, încercați să acordați atenție sarcinilor prioritare, iar celelalte să le realizați în măsura în care mai aveți energie. Nu uitați să ștergeți din listă obiectivele pe care le-ați realizat foarte bine, astfel încât să puteți înțelege ce sarcini complexe puteți realiza și la care mai aveți de lucrat.

4.La începutul fiecărei luni, notați momentele care credeți că o să vă facă mai fericiți

Pentru a nu renunța înainte de timp la realizarea principalelor obiective, realizați în paralel acele sarcini, care vă vor ajuta să obțineți ceea ce doriți. Faceți o regulă ca la începutul fiecărei luni să elaborați o listă de lucruri simple care nu necesită mult efort, timp și bani pentru a fi realizate. Numiți această listă, de exemplu, “15 lucruri pe care aș dori cu siguranță să le încerc în următoarele 30 de zile” și adăugați acele elemente, care cu adevărat vă vor face mult mai fericiți. Ați putea include într-o astfel de listă activități ca: o nouă tunsoare/coafură, eliminare a  5 lucruri inutile, plimbări prin oraș, lucru în afara biroului, prepararea unui nou fel de mâncare, învățarea unor cuvinte noi într-o limbă străină, înscrierea la un curs tematic, frecventarea dansurilor, o cină de familie, recitirea cărții preferate, vizionarea noilor filme apărute și alte activități pentru care nu aveți niciodată suficient timp.

Această listă trebuie actualizată în mod regulat, eliminând elementele care și-au pierdut relevanța și înregistrând altele noi. În așa mod, la sfârșitul anului, puteți să faceți bilanțul propriilor dvs. rezultate și să aflați câte momente fericite ați avut și ce momente importante le-ați ratat. Acest lucru vă va ajuta să vă simplificați viața și să vă concentrați asupra a ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. Sau, dimpotrivă, să înțelegeți că vă pierdeți timpul pentru lucruri care nu sunt la fel de valoroase pentru voi cum credeați înainte.