4 citate ale lui Gabriel Garcia Marquez care vor dezvălui adevărata față a unei persoane

Am ales 4 citate ale lui Gabriel Garcia Marquez care te vor ajuta să vezi esența unei persoane, cu un minim de efort.

Viziunea asupra vieții
Toți oamenii au zile proaste, dar unii dintre ei le depășesc și le uită, în timp ce alții continuă să fie chinuiți de nemulțumirile din trecut atât de mult, încât depresia se transmite tuturor celor din jur, în special celor dragi.

„Viața nu este doar ceea ce a trăit o persoană, ci și ceea ce își amintește și ceea ce spune despre ea.”

Prin urmare, atunci când comunici cu o persoană, este important să fii atent la ceea ce spune despre viața sa și la ceea ce îi rămâne în memorie. Dacă amintirile sunt negative, cineva este de vină pentru toate necazurile din trecut, iar în calea vieții sale au existat în mare parte doar oameni trecători – acest lucru ar trebui să te alerteze. Cel mai probabil, tu însuți vei deveni în curând aceeași amintire proastă pentru această persoană.

Disponibilitatea de a te ajuta în momente dificile
Când apar necazuri în viața noastră, avem nevoie în special de susținerea și ajutorul unei persoane dragi, chiar dacă este departe.

Dacă o persoană ține cu adevărat la tine, atunci cu siguranță va veni în ajutor, fie că este la celălalt capăt al lumii, fie că este în camera alăturată, iar dacă nu, atunci nu ar trebui să-ți oferi energia celor care nu au cu adevărat nevoie de ea.

„Nu-ți pierde timpul cu cineva care nu vrea să-l petreacă cu tine”, a conchis Marquez.

Comportamentul cu a doua jumătate
De-a lungul anilor, problemele cotidiene transformă viața a doi oameni apropiați într-o rutină care deseori duce la divorț. Dar chiar și acest lucru poate fi evitat dacă cel puțin unul dintre soți încearcă să coloreze zilele gri.

„Principalul lucru în viață este să poți gestiona frica, iar principalul lucru în viața soților este să poată gestiona plictiseala.”

Dacă ține sau nu cont de problemele tale
În relația cu persoană iubită, nu numai sentimentul de iubire este important, dar și sentimentul de stabilitate și încredere.

„Ia aminte: cel mai important lucru în viața de familie nu este fericirea, ci stabilitatea”, a descris Marquez cheia unei relații puternice.

În timpul vieții, unei persoane i se poate întâmpla orice: pierderea locului de muncă, boală gravă, disperare și depresie. În astfel de momente, vrei să ai pe cineva alături care să te îmbrățișeze și să te înțeleagă. Persoana dragă trebuie să te ajute și să îți ofere tot ce ai nevoie, apoi să te ajute să treci acest test, pentru că problemele tale sunt la fel de importante pentru ea ca și ale sale.

Pentru a afla adevărata esență a unei persoane, trebuie să-i asculți poveștile despre trecut, să-i verifici disponibilitatea de a te ajuta în momentele dificile, să vezi cum se comportă cu a doua jumătate și dacă ține cont de problemele tale. Potrivit lui Marquez, aceste calități sunt cele mai importante pentru persoana pe care o lași să intre în viața ta.