3 Sfaturi utile de la femeile care nu au niciodată dezordine în casă!

Cunoști acest tip de oameni? Nu contează, dacă te afli la ei cu ocazia unui eveniment sau pur și simplu ai intrat fără invitație – în casele lor întotdeauna domnește curățenia. Ce știu ei și nu știi tu? Îți dezvăluim 3 secrete pentru ca locuința ta să strălucească de curățenie.

1.Este mai simplu să menții curățenia, decât să o amâni pentru o zi anumită

Ce sună mai șocant: să ștergi repede blatul de fiecare dată când gătești sau să speli întreaga bucătărie, în care nu ai făcut curățenie o săptămână întreagă? Deși îți poate părea, că nu e nimic grav să lași vasele murdare pentru mâine, mai devreme sau mai târziu te va aștepta o curățenie minuțioasă, care va solicita mult efort și răbdare. În timp ce faci lucruri mai mărunte zi de zi, curățenia îți va lua mai puțin timp și vei simți în general, că toate treburile casnice sunt posibile. Ca urmare a acestui obicei, precum și în conformitate cu un program regulat de curățenie, te vei bucura de o casă curată și confortabilă.

2.Multe lucruri înseamnă multă curățenie

Într-adevăr, dacă avem multe obiecte în casă înseamnă că avem mai multe motive de a face curățenie. Cu cât mai multe obiecte ai pe rafturi și în bucătărie, cu atât mai mult praf și murdărie acestea adună. Toate aceste mărunțișuri necesită a fi mișcate pentru a șterge praful de sub ele. Nu trebuie să trăiești într-o casă pustie, ca să o menții curată, dar dacă o anumită odaie sau zonă îți creează probleme frecvente și necesită mai mult efort în timpul curățeniei ar fi cazul să verifici dacă într-adevăr ai atât de mare nevoie de toate acele obiecte.

3.Învață să creezi aparența

Chiar și cele mai bune gospodine au momente, când le este greu să facă o curățenie generală. Însă, oamenii a căror case întotdeauna strălucesc, uneori doar creează această aparență. Ei știu asupra căror lucruri să-și îndrepte timpul și energia, astfel încât casa să pară curată. Privește în jur. Cu siguranță, în casa ta există locuri sau obiecte, care trădează cel mai mult murdăria sau praful adunat, de exemplu salonul cu mobilier din lemn întunecat sau holul unde sunt îngrămădite genți și pantofi. Încearcă să menții aceste locuri sub un control mai strict, iar în celelalte zone ale casei să faci curățenie după timp și posibilitate.