20 de motive pentru care ar trebui să mănânci AVOCADO în fiecare zi!

Nu există nicio îndoială că avocado este unul dintre cele mai sănătoase fructe de pe planetă. Avocado este o adevărată sursă de nutrienți. În plus, acest fruct este atât de universal, încât îl puteți combina cu orice: de la salate, până la deserturi.

O serie de studii au confirmat beneficiile surprinzătoare pentru sănătate, în cazul consumului regulat de avocado. Mai jos vă prezentăm 20 de astfel de motive.

1.Conținutul de grăsimi sănătoase

Aceste grăsimi sunt extrem de importante pentru reducerea riscului de atac de cord și accident vascular cerebral, precum și a nivelului colesterolului din sânge.

2.Sprijină pierderea în greutate

Avocado este un adaos extraordinar în orice dietă pentru scăderea în greutate.

3.Controlul presiunii sângelui

Avocado conțin mult potasiu, cel mai important mineral pentru reducea efectelui sodiului asupra organismului. Această sursă naturală de potasiu este extrem de benefică pentru menținerea controlului asupra tensiunii arteriale.

4.Contribuie la tratarea bolilor cardiovasculare

Consumul de avocado în mod regulat poate duce la scăderea semnificativă a colesterolului în sânge și la îmbunătățirea sănătății inimii.

5.Reduce trigliceridele din sânge

6.Reduce colesterolul general

7.Reduce colesterolul LDL (colesterolul rău)

8.Crește colesterolul HDL (bun)

9.Este bogat în nutrienți

Avocado conține o gamă largă de nutrienți, inclusiv peste 20 de minerale și vitamine:

Vitamina C – 33%

Vitamina E – 21%

Vitamina B6 – 26%

Vitamina K – 53%

Cupru – 19%

Acid folic – 41%

Potasiu – 28%

Acid pantotenic – 28%

10.Îmbunătățirea absorbției nutrienților

11.Îmbunătățirea absorbției antioxidanților

Adăugarea a ½ de avocado într-o salată care conține morcovi, frunze de salată și spanac, îmbunătățește foarte mult absorbția antioxidanților din aceste legume. Cu alte cuvinte, absorbiți de 8,3 ori mai mult alfa-caroten, de 13,6 ori mai mult beta-caroten și luteină de 4,3 ori.

12.Protecția împotriva diabetului

Acest fruct este foarte util pentru menținerea nivelului de zahăr din sânge, minimizând riscul apariției diabetului zaharat.

13.Ameliorarea durerii

Extractul de avocado este util pentru reducerea simptomelor de artrită (osteoartrită). Acesta are proprietăți antiinflamatorii puternice, care ameliorează durerea cauzată de inflamații.

Олеиновая кислота в авокадо может эффективно уменьшить воспаление.

14.Reduce inflamația

O serie de studii confirmă faptul că inflamația cronică este principala cauză a majorității afecțiunilor moderne, inclusiv alergii, boala Alzheimer, astmul, bolile cardiace și cancerul.

Acidul oleic în avocado poate reduce în mod eficient inflamația.

15.Îmbunătățește sănătatea ochilor

Distrofia oculară este principala cauză a orbirii în Statele Unite. Zeaxantinul și luteina, doi puternici antioxidanți care se găsesc în avocado, s-au dovedit a fi extrem de utili în tratarea acestor afecțiuni. De fapt, avocado este considerat cea mai bună sursă de luteină printre fructe.

16.Un adaos bun într-o dietă pentru femeile însărcinate

Vitamina B6 este utilă pentru țesutul fetal și creșterea creierului. În plus, acidul folic este important pentru dezvoltarea sănătoasă a fătului în primele etape ale sarcinii. De asemenea, avocado reduce greața de dimineață.

17.Protecția împotriva cancerului
O serie de studii au arătat că avocado poate ajuta la lupta împotriva cancerului. Extractul de avocado poate inhiba creșterea celulelor cancerului de prostată. De asemenea, reduce efectele secundare ale chimioterapiei.

18.Sănătatea oaselor

Consumul regulat de avocado face oasele mai puternice.

19.Îmbunătățește digestia

20.Îmbunătățește dispoziția

Nivelurile ridicate de vitamine și minerale din avocado, în special acidul folic și potasiul, sunt foarte utile pentru îmbunătățirea stării de spirit și prevenirea schimbărilor de dispoziție. Un serie de studii au arătat o legătură interdependentă între depresie și nivelurile scăzute de potasiu. Acidul folic este, de asemenea, important pentru reducerea simptomelor depresiei.