20 de lucruri pe care un om inteligent nu le face niciodată!

Ce înseamnă să fii un om inteligent? Să ai o memorie minunată? un IQ mare? Inteligența este abilitatea de a lua decizii corecte în momentul cheie și să te poți descurca cu situațiile dificile.

Oamenii deștepți nu neglijează posibilitatea de a economisi bani

Nu o confundați cu lăcomia. Abilitatea de a refuza cheltuielile inutile este un obicei foarte bun! Acești bani ar putea merge la alte lucruri mult mai valoroase pentru tine!

De exemplu, cumpărați un filtru de apă pentru robinet, și uitați imediat să cumpărați sticle cu apă. Înlocuiți becurile incandescente cu LED-uri. Descoperiți site-uri web cu sfaturi utile, aflați multe modalități de a economisi bani.

Ei nu se bazează pe alții

Desigur, dacă ai prieteni, rude, părinți care sunt întotdeauna gata să te ajute este minunat. Dar nu te baza pe ei în toate, altminteri în ochii altora vei arăta ca o persoană neajutorată. De cele mai multe ori, puteți face totul singur, doar teama și îndoiala vă împiedică. Uitați de aceste probleme și acționați pe cont propriu.

Ei nu sunt iresponsabili

O persoană deșteaptă este întotdeauna responsabilă pentru ceea ce face, în orice domeniu, fie că este vorba despre afacere, carieră muzicală sau statut de celebritate.

Fiecare dintre noi, cel puțin o dată, s-a confruntat cu consecințele iresponsabilității. Oamenii inteligenți nu sunt o excepție. Dar, spre deosebire de majoritatea, ei învață din greșelile lor.

Sunt deschiși către ceva nou

Oamenii inteligenți nu aderă la principiile lor cu orice preț. Ei se adaptează la noile idei și își ajustează opiniile, astfel încât să crească și să se dezvolte în continuare.

Ei nu se îngrijorează de greșelile lor

Uneori ne pare că facem totul corect, dar viața ne arată că am greșit. Cum să reacționăm? Mai bine să vă oferiți mai mult timp ca să reveniți. Analizați erorile și începeți totul de la zero.

Ei nu permit să fie împiedicați de trecut

Trecutul nu poate fi distrus, dar conștiința noastră ne bântuie. Trebuie să învățăm să facem față (de exemplu, prin meditație) și să nu lăsăm evenimentele din trecut să interfereze cu realizările noastre. Dacă nu aveți nimic de luat de la trecut, închideți ușile și eliberați tot ce era.

Ei nu se bazează pe noroc în rezolvarea problemelor

Doar speranța că totul va fi bine nu este altceva decât lenea obișnuită. Vă puteți baza pe noroc, dar nu o faceți prea des, lucrurile nu funcționează așa. Oamenii inteligenți nu lasă niciodată ca proiectele sale să-și urmeze cursul.

Ei nu neglijează aspectele importante ale activității lor

Luați, de exemplu, site-ul companiei. Pentru cumpărători, aceasta este adevărata “față” a companiei și o modalitate excelentă de a înțelege dacă compania corespunde realității. Totul contează: designul, răspunsul acordat rapid, conținutul …

Ei învață din greșelile lor

Greșelile ne amintesc de slăbiciunile noastre, ne îndeamnă să devenim mai buni și chiar ne învață ceva nou. Oamenii inteligenți înțeleg acest lucru, lucrează asupra lor și se schimbă spre bine, în timp ce toți ceilalți caută doar scuze … deși acest lucru îi împiedică doar să obțină succes și înstrăinează oamenii de la ei.

Ei evită promisiunile tari

Acțiunile vorbesc despre un om mai mult decât cuvintele. Dacă nu reușiți să faceți ceea ce spuneți, veți pierde mult respect și încredere din partea oamenilor.

Ei nu renunță la ideile bune

Oamenii inteligenți nu renunță la ideile pentru care merită să lupți. Revoluțiile se întâmplă datorită unor astfel de persoane. Astăzi, societatea noastră este încă imperfectă și ne oferă multe motive de luptă. Conectează-te și luptă pentru ceea ce-ți place!

Ei folosesc la maxim potențialul gadget-urilor

O persoană inteligentă va găsi întotdeauna o soluție pentru a compensa slăbiciunea sa. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să cumpărați un smartphone și să învățați să-l utilizați eficient. La urma urmei, aproape tot ceea ce vrei să știi, cineva, cel mai probabil, a postat deja instrucțiunile necesare pe internet, a înregistrat un video etc.

Ei nu-și supraestimează abilitățile

Ambiția și munca de 24 de ore pe zi merită mereu laude, dar fără control poate face rău. Pierderea sănătății, eșecurile din alte domenii importante ale vieții, relațiile stricate cu prietenii și familia … Cine, la urma urmei, vă va aprecia succesul dacă nu va exista nimeni în jur? În plus, creierul nostru are și el limitele sale, iar gândirea prea frecventă nu ne va duce nicăieri.

Ei evită să-și facă vrăjmași

Oamenii inteligenți nu provoacă conflicte și nu se dau în fața provocărilor unor interlocutori fierbinți și încăpățânați, la urma urmei, nu are nici un rost să ne certăm. Ei doar dau din cap, spun că nu sunt de acord și încheie discuția.

Ei nu permit să fie cuprinși de mândrie

Din cauza mândriei, oamenii devin insuportabili, și odată ce realizează ceva, ei încep imediat să critice orice opinie. O persoană inteligentă se bazează pe bunul său simț atunci când ia decizii și, dacă-l copleșește mândria, el o ignoră.

Nu pun toate ouăle într-un coș

Ei bine, totul este simplu aici. Nu investiți niciodată toți banii și puterea dvs. într-o singură idee. Fă-ți un aerodrom alternativ, menține o alternativă în minte.

Ei înțeleg că nimic nu este simplu 

Nu trăiți cu iluzia că viața va fi ușoară și relaxată, la urma urmei, un accident banal vă poate strica toate eforturile. Persoanele inteligente lucrează pe încrederea lor și nu se așteaptă ca totul să fie simplu. Ei iubesc provocările și euforia care vine după o victorie.

Ei nu riscă inutil

Există astfel de momente când ni se oferă să ne asumăm un risc pentru a obține ceva foarte valoros în schimb. Dar să ne gândim, se merită? Chiar și un risc mic cum ar fi cumpărarea unui bilet de loterie este o alegere proastă. Nu este mai bine să cheltuiți banii pe ceva mai valoros sau să economisiți pe ceea ce aveți cu adevărat nevoie? Să muncești din greu pentru a reuși este o decizie mult mai inteligentă.