20 de idei interesante cum să-ți amenajezi balconul

Interiorul camerei determină în mare măsură starea emoțională și are un impact asupra sănătății umane. Mulți dintre noi când au o perioadă rea, le apare dorința de schimbări în casă. Dar lipsa de timp sau de bani de multe ori nu ne permite să facem un pas îndrăzneț și să schimbăm spațiul din jurul nostru în conformitate cu visele noastre. Uneori însă o rearanjare simplă a scaunului tău preferat îți va schimba radical starea de spirit.

Totodată designerii spun că investind bani puțini și o imaginație bogată îți poți crea colțișorul de vis. Vedeți mai jos câteva idei interesante și simple cum să-ți amenajezi frumos și practic spațiul de la balcon sau loja din casa ta.

Un mini bar la balconul tău poate fi amenajat cu ușurință. Ai nevoie de o placă pe care să o poți monta pe post de bar și câteva scaune înalte.

În colțuri poți pune câteva rafturi, o canapea mică, plante sau câteva decorațiuni. Sau puteți opta pentru un stil minimalist și un singur obiect deosebit, de exemplu o veioză care va conferi o alură romantică.

Balconul de tip terasă închisă este un model ideal pentru cei care nu au o terasă afară.

Cu câteva scaune, sau o canapea vintage vei obține un spațiu confortabil în casa ta.

Pentru un stil minimalist puteți opta pentru ghivece cu flori multicolore.

Cu o masă mică, câteva perne, balconul tău se va transforma într-o mini cafenea, unde îți poți invita prietenii la o cafea și un croissant.

Iar dacă spațiul de la balconul tău îți permite, îți poți amenaja „o cafenea în stil chinez”, unde poți organiza o ceremonie a ceaiului.

Un salon la balcon este perfect pentru cei care nu au mult spațiu în apartament, dar își doresc un spațiu liniștit, în care să mediteze, să citească, să-și planifice ziua următoare sau pur și simplu să se relaxeze.

Pentru un salon improvizat la balcon poți opta pentru o masă mică și o canapea.

Dacă vrei să ai un balcon unic alege obiecte tradiționale: un covor, o pernă etc. Acestea îți vor aminti de „casa mare” a bunicii.

Și o masă pliabilă este o alegere perfectă. După ce ți-ai băut cafeaua, o strângi și ai mai mult spațiu.

Iar o veioză sau un felinar va oferi o alură romantică și relaxantă.

Într-un balcon închis poți opta pentru amenajarea unui dormitor pentru oaspeți.

Alege un pat mic și comod, multe perne, chiar și niște lumânări pentru ca să fie somnul mai dulce.

Balconul închis îți oferă libertatea de a alege orice material pentru mobilier, pentru că acesta nu va fi afectat de ploi sau de ninsoare.

Un balcon închis poate fi transformat cu succes și în birou sau într-o mini sufragerie.

Cei cu joburi solicitante se vor relaxa doar privind pe geam.

De asemenea un loc liniștit și luminos îți oferă inspirație și bună dispoziție.