20 de alimente care nu trebuie păstrate în frigider

Păstrăm unele produse în frigider fără să știm că acestea nu tolerează frigul, își pierd proprietățile și gustul. Vă prezentăm 20 de produse care ar trebui păstrate în cameră.

1.Pepenele galben întreg – temperaturile scăzute reduc în jumătate cantitatea de antioxidanți conținută în pepenele întreg. Păstrați la rece doar pepenele felii pentru a preveni creșterea bacteriilor.

2.Busuiocul – această plantă tropicală crește la temperaturi sub 40 grade. Prin urmare, acesta trebuie să fie păstrate la umbră și tulpinile să fie scufundate într-un pahar plin cu apă. Frunzele de busuioc trebuie să fie acoperite cu o pungă de plastic, astfel încât planta să respire și să rămână umedă.

3.Cartofii proaspeți – temperaturile scăzute transformă amidonul din cartofi în zahăr. Aceasta duce la o textura nisipoasa și la o aroma ușor dulce a legumei. Cartofii se păstrează cel mai bine la o temperatură de 8 ° C . Păstrați-i într-o pungă de hârtie, într-o cămară rece. Lumina soarelui acumulează clorofila, făcând cartofii verzi și, uneori, amari.

4.Ceapa necesită o circulație constantă a aerului pentru a rămâne proaspătă. Depozitați ceapa într-o pungă de hârtie cu găuri în cămară, dar țineți-o departe de cartofi. Ceapa produce gaze și umiditate care pot strica rapid cartofii. În frigider puteți păstra ceapa deja tăiată.

5.Roșiile – aerul rece schimbă compoziția chimică a roșiilor, încetinind procesele care contribuie la prezența aromei. În plus, aerul rece accelerează alterarea roșiilor.

6.Cafeaua – umiditatea din frigider este dăunătoare pentru boabele de cafea. Boabele de cafea trebuie depozitate într-un ambalaj sigilat într-un loc întunecat.

7.Usturoiul – cățeii de usturoi sunt păstrați cel mai bine la o temperatură de 15 grade Celsius. Puneți usturoiul într-un recipient și păstrați-l la un loc uscat.

8.Sosurile picante – oțetul și conservanții din sosul picant nu îi permit acestuia să se altereze la temperatura camerei, în frigider, însă, acesta își va pierde gustul.

8.Mierea categoric nu poate fi depozitată în frigider. La temperaturi scăzute, acesta se cristalizează, dar temperatura camerei este ideală pentru depozitare.

9.Feliile de pâine se întăresc la frigider. Totuși dacă aveți prea multă pâine o puteți păstra la congelator, după ce o veți dezgheța ea va fi la fel de proaspătă ca atunci când ați cumpărat-o.

10.Nucile și semințele, dacă nu doriți că acestea să-și piardă gustul și proprietățile, mai bine păstrați-le într-un loc uscat.

11.Avocado păstrat în frigider va fi tare. Lăsați-l la temperatura camerei, dacă doriți ca acesta să se înmoaie și să fie bun de mâncat.

12.Piersicile, prunele, nectarinele și caisele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, astfel încât acestea se pot coace până la sfârșit.

13.Uleiul trebuie depozitat într-un loc răcoros și întunecat. Păstrarea uleiului în frigider îl face vâscos și se pierd și proprietăților.

14.Castraveții puși în frigider vor deveni apoși și se vor înmuia.

15.Ardeii grași – în frigider își pierde gustul și nu vor mai fi crocanți.

16.Murăturile nu trebuie puse în frigider. Conservele au sare îndeajuns pentru a se păstra și în cameră pe masă.

17.Ciocolata – nu trebuie să fie pusă în frigider, ci într-un loc răcoros și întunecat, pentru a-i păstra gustul.

19.Vinetele – în frigider își pierd proprietățile, dar și gustul. Le puteți ține pe masă până le preparați, doar că acestea au o durată de păstrare foarte mică.

20.Pepenele verde – fructul este cel mai bine păstrat la temperatura camerei până când va fi tăiat. După ce a fost tăiat, înfășurați-l într-o pungă de plastic și puneți-l în frigider.