19 lucruri pe care trebuie să le știi despre karma, resentimente, răzbunare și iertare

Există karma sau este totul ficțiune pentru cei cărora le este frică să se răzbune pe ofensator?

Cine este primul care este distrus de ură? Cel care a jignit sau cel care a fost jignit?

Devine mai ușor dacă ofensatorul este pedepsit?

Schimbă acest lucru viața sau este auto-înșelare?

Revin înapoi la noi situațiile în care am greșit? Viața te face să treci prin lecții neînvățate din nou și din nou?

Fiecare va avea propriul răspuns la aceste întrebări și, probabil, este corect.

Dar vrem să-ți împărtășim câteva citate de la oameni înțelepți. Dacă să le accepți și dacă să fii de acord cu ele este decizia ta.

1. Când vei hrăni un sărac, poți considera că te-ai hrănit pe tine. Așa funcționează acest lucru: ceea ce oferi se va întoarce la tine. – Ioan Gură de Aur

2. Oricine pretinde că răzbunarea este dulce nu a gustat niciodată lucrurile cu adevărat dulci în viață.

3. Dacă vrei să trăiești fericit, nu te mai gândi la răzbunare. Când nu te mai gândești la nenorocirea dușmanilor tăi, vei avea mai mult timp și energie pentru a lucra la propria ta fericire.

4. Modul în care te tratează oamenii este karma lor, iar modul în care reacționezi este a ta. – Wayne Dyer

5. Cadourile înmânate de noi vor fi returnate într-un alt pachet. – Dan Millman

6. Mai devreme sau mai târziu, toată lumea se așează la masă cu consecințele acțiunilor lor. – Robert Louis Stevenson

7. Ofensatorii vin și pleacă, nu-i ține în inima ta. Iartă-i și lasă-i să plece. – Vitaly Gibert

8. A ierta înseamnă a elibera „prizonierul” și a descoperi că de fapt tu ai fost „prizonierul”. – Lewis Benedict Smeeds

9. Trăia odată un înțelept care își învăța ucenicii astfel:
„Oamenii jignesc în trei moduri. S-ar putea să spună că ești prost, s-ar putea să te numească sclav, s-ar putea să te numească mediocru. Dacă ți s-a întâmplat asta, amintește-ți un adevăr simplu: doar un prost îl va numi pe altul prost, doar un sclav caută un sclav în altul, doar un mediocru justifică ceea ce el însuși nu înțelege, cu mediocritatea altcuiva. Prin urmare, niciodată nu te supăra pe cineva și la rândul tău nu insulta pe cineva.”

10. Nimeni nu mă poate jigni, dacă eu singur nu permit asta. – Mahatma Gandhi

11. Îi ierți pe alții nu pentru a-i vindeca pe ei. Îi ierți pe alții pentru a te vindeca pe tine. – Chuck Hilling

12. Cu cât este mai mare supărarea, cu atât îmi pierd mai mult puterea.

Supărarea este problema celui care este jignit. Asta înseamnă că tu ai fost cel care nu ai avut suficientă forță mentală pentru această persoană, anume tu ești cel care nu te-ai putut descurca cu tine însuți.

Dacă ești plin de forță, energie, dacă te simți bine pur și simplu pentru că afară este primăvară și simți că ai putere – oare este capabilă o persoană într-o asemenea stare să fie jignită de cineva? Când suntem plini de energie, resentimentele trec pe lângă noi. Dacă suntem jigniți, înseamnă că deja există un flux de energie undeva, ceea ce înseamnă că nu ți-ai urmărit starea și nu ai luat măsuri pentru a te readuce la normal. Deci, ce legătură au aici alți oameni?

13. A da vina pe ceilalți este un truc atât de mic care poate fi folosit ori de câte ori nu vrei să-ți asumi responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în viața ta. Folosește-l – și ți se garantează o viață fără riscuri și fără o încetinire a propriei dezvoltări.

14. Resentimentele oferă două beneficii importante la care oamenii nu le este ușor să renunțe. Prima este în condamnare, iar a doua este în sentimentul de a avea dreptate.

15. S-ar putea să întâlnești o persoană foarte bună, căruia îi este foarte greu, iar tu, un observator de alături s-ar putea să crezi că este nedrept ca o persoană atât de bună să sufere așa sau că această persoană plătește pentru o karmă extrem de grea. Dar te poți înșela. De unde știi că această persoană îndură durerea și suferința nu pentru a înțelege cum această durere și suferință pot fi îndepărtate de la cei care vor veni după ea? Nu crede că aceasta este întotdeauna o răzbunare pentru karma rea. Aceasta poate fi acumularea de karma bună. – Lobsang Rampa

16. Răzbunarea este dăunătoare pentru karma.

17. Animalele mor adesea din cauza rănilor elementare, deoarece mușcă mâinile medicului, ling cusăturile și rup bandajele. Același lucru se întâmplă și cu oamenii care încep să-și culeagă vechile ranchiuni în loc să le ierte și să le lase să plece.

18. Sunt suficient de puternic ca să nu-mi fie frică să fiu milostiv.

19. Ura și furia sunt un bumerang care mai devreme sau mai târziu revin acolo de unde au fost lăsate să plece.