19 lucruri pe care ar trebui să le cunoască tinerii la 20 de ani

1. Lumea încearcă să te facă prost. De la plăți bancare și dobânzi până la diete-minune – este mai ușor să scoți bani din oameni fără cunoștințe și este mai ușor să gestionezi cu ei. Dobândește cunoștințe cât de mult poți pentru a fi bogat, independent și fericit.

2. Nu crede orbește în instituțiile de învățământ. În timp ce ei pregătesc programele de învățământ, sistemul devine învechit și uneori chiar se defectează. Este mai bine să înveți și să câștigi respectul oamenilor conducând și făcând decât urmărind.

3. Citește cât poți de mult. Stăpânește tehnica citirii rapide cu un nivel ridicat de memorare.

4. Încearcă să comunici constant cu toată lumea. Devin-o un maestru al comunicării.

5. Nu pierde timpul fiind modest. Umilința este convingerea că emoțiile tale pot fi judecătorii procesului tău de luare a deciziilor, atunci când exact opusul este adevărat.

6. Dacă ceva te surprinde în mod neplăcut în timpul unei relații cu cineva, cel mai probabil vei pune capăt relației.

7. Încearcă să comunici cât mai des cu persoane mai în vârstă decât tine.

8. Caută oameni care sunt mai buni decât tine. Acest lucru în sine este important, dar și consecința este importantă – nu încerca să fii de mijloc în grupul tău, încearcă să fii cel mai bun (fă lucruri interesante, fii ambițios, receptiv, etc.)

9. Cu timpul, vei deveni din ce în ce mai conservator. Este doar un fapt. Cei din jurul tău vor crea un fel de bulă care va menține „statu quo” (starea actuală). De aceea, cele mai nebune idei trebuie implementate ACUM, pentru că pe urmă vei deveni foarte fricos.

10. Redu-ți costurile cât mai mult posibil. Acest lucru îți va permite să creezi o rezervă pentru implementarea ideii foarte nebunești despre care am vorbit mai sus.

11. În loc să câștigi statut cu obiecte, crește-l cu experiență. Cu alte cuvinte, o excursie la Paris este o alegere mai bună decât un dulap nou. Cercetările arată că a face aceste alegeri, crește nivelul de satisfacție în viață.

12. Învață să programezi totul.

13. Nu acumula kilograme în plus când ești tânăr. Hormonii tăi te vor ajuta cu asta la început, dar nu pierde această ocazie.

14. Învață să gătești. Acest lucru îți va simplifica foarte mult viața, mâncarea se va transforma dintr-o necesitate scumpă într-o experiență plăcută și vei economisi bani.

15. Dormi bine. Somnul și auto gătitul te vor ajuta să nu te îngrași în exces.

16. Notează tot ceea ce trebuie să faci într-un jurnal sau în notițe pe telefon, pentru a nu uita ceva important.

17. Stabilește-ți un obiectiv mare și atinge-l.

18. Devin-o specialist într-un singur domeniu, pentru a obține succes.

19. Nu încerca să schimbi oamenii.