18 reguli de etichetă, pe care trebuie să le cunoască fiecare

1.Niciodată să nu mergi la cineva fără ca să-l sunați preventiv. Dacă sunteți vizitat fără avertizare, vă puteți permite să fiți îmbrăcată în halat de baie și cu bigudiuri în cap.

O doamnă britanică spunea că atunci când are oaspeți nepoftiți mereu încalță pantofi, își pune pălăria și ia o umbrelă. Dacă persoana îi este plăcută, atunci ea exclamă: Oh, ce noroc, eu recent am venit acasă! Dacă este neplăcută: Oh, ce păcat, trebuie să plec!

2.Umbrela niciodată nu trebuie sa se usuce închisă, nici la oficiu, nici în ospeție. Ea trebuie pusă într-un dispozitiv special sau să fie atârnată.

3.Geanta nu trebuie pusă pe genunchi sau pe scaunul pe care stai. O gentuță de tip clatch poate fi pusă pe masă, o geantă încăpătoare poate fi atârnată de spatele scaunului sau pusă pe podea dacă nu este un scaun special (acestea deseori cad pe podea în restaurante). Geanta pentru serviciu trebuie pusă pe podea.

4.Pungile din plastic sunt permise numai la întoarcerea de la supermarket, precum și pungile de hârtie de marcă. Să le porți cu tine în geantă este o prostie.

5.Un bărbat niciodată nu trebuie să ducă geanta unei femei. Și trebuie să ia haina femeii doar pentru a o duce în vestiar.

6.Hainele de casă sunt pantalonii și puloverul, sunt hainele confortabile și cu un aspect decent. Halatul de baie și pijamalele sunt pentru a ajunge la baie dimineața și de la baie până la dormitor seara.

7.Din momentul în care copilul se stabilește într-o cameră separată, învațați să bateți la ușă. Va face și el același lucru înainte de a intra în dormitorul tău.

8.O femeie în încăperre poate să nu scoată pălăria și mănușile, dar nu și căciula și mănușile groase de iarnă.

9.Numărul total de bijuterii, conform protocolului internațional nu trebuie să depășească 13 articole. Nu puneți un inel deasupra mănușilor,pe când brățara este permisă.

Cu cât este mai întuneric pe stradă, cu atât trebuie să purtați bijuterii mai scumpe. Diamantele erau considerate un ornament pentru seară și pentru doamnele căsătorite. Recent însă, a devenit permisă purtarea diamantelor și în timpul zilei.

10.Reguli pentru plata unei comenzi într-un restaurant: dacă spui expresia “te invit” înseamnă că plătești. Dacă o femeie invită un partener de afaceri la un restaurant, ea plătește.

O altă formulare: “Să mergem la un restaurant” – în acest caz, toată lumea plătește pentru sine și numai dacă bărbatul oferă să plătească pentru femeie, ea poate fi de acord.

11.Un bărbat trebuie întotdeauna primul să intre în ascensor, dar iese primul cel care este mai aproape de ușă .

12.În mașină, cel mai prestigios loc este cel din spatele șoferului, care este ocupat de o femeie, un bărbat trebuie să se așeaze lângă ea, iar când iese din mașină, el ține ușa și dă doamnei mâna.

Cu toate acestea, oriunde ar sta femeia, bărbatul ar trebui să-i deschidă ușa și să o ajute să iasă. În eticheta de afaceri, în ultimul timp, bărbații încalcă din ce în ce mai mult această normă, folosind motto-ul feminist: “Nu există femei și bărbați în afaceri”.

13.Să spui în public că ești la dietă este o formă proastă. În plus, nu este etic, sub acest pretext, să refuzați felurile de mâncare oferite de o gazdă ospitalieră. Lăudați talentele culinare, chiar și dacă nu mâncați aproape nimic. De asemenea, trebuie să procedați cu alcoolul. Nu spuneți tuturor de ce nu puteți bea. Cereți un vin alb uscat și gustați puțin.

14.Subiectele tabu sunt: politică, religie, sănătate, bani. Întrebare inadecvată: “Doamne, ce rochie! Cât ai plătit pe ea? Cum să răspunzi: zâmbește puțin “Este un dar!”. Transferați conversația la un alt subiect. Dacă cealaltă persoană insistă, spuneți ușor: “Nu aș vrea să vorbesc despre asta”.

15.Fiecărei persoane care a împlinit vârsta de 12 ani trebuie să se adreseze cu “dvs”. Dezgustător să auzi când oamenii spun “tu” chelnerilor sau șoferilor. Chiar și oamenilor, cu care vă cunoașteți bine, în birou este mai bine să vă adresați cu “dvs”, dar “tu” numai în privat. Excepție, dacă sunteți prieteni apropiați.

Cum să reacționați dacă interlocutorul se adresează cu  “tu”  în mod constant? Mai întâi întrebați: “Scuzați-mă, la mine vă adresați?”. Altfel, dați din umeri: “Ne pare rău, dar nu am trecut la” tu “.

16.Discuția despre cei absenți, adică bârfele, sânt inacceptabile. Nu este permis să vorbim rău despre cei apropiați, în special, a discuta despre soți, așa cum este obișnuit la noi. Dacă soțul este rău, de ce nu divorțezi? La fel să vorbim despre țara noastră cu dispreț.”În această țară, toți sunt ratați …”, în acest caz, aparțineți și acestei categorii de oameni.

17.La cinema, la teatru, la concert, trebuie să mergem la locul nostru numai cu fața către cei așezați. Primul intră bărbatul.

18.Nouă lucruri trebuie păstrate în secret: vârsta, averea, crăpătura casei, rugăciunea, compoziția medicamentului, dragostea, un cadou, onoarea și rușinea.

Și ca la final, Jack Nicolson face referire la etichetă:

“SUNT FOARTE ATENT LA REGULILE ETICHETEI. CUM SĂ TRANSMIȚI O FARFURIE. SĂ NU STRIGI DINTR-O CAMERĂ SPRE ALTA. SĂ NU DESCHIZI UȘA FĂRĂ CA SĂ BAȚI. SĂ DAȚI VOIE MAI ÎNTÂI DOMNIȘOAREI. SCOPUL ACESTOR REGULI ESTE DE A-ȚI FACE O VIAȚĂ MAI BUNĂ. NU PUTEM TRĂI ÎNTR-O STARE DE RĂZBOI CRONICĂ CU PĂRINȚII, ESTE STUPID. EU AM GRIJĂ CU ATENȚIE DE MANIERELE MELE. ACEASTA NU ESTE O ABSTRACȚIE. ESTE UN LIMBAJ  PENTRU UN RESPECT RECIPROC. “