16 Motive să nu arunci pliculețele de ceai folosite! Poți face o mulțime de lucruri cu ele!

Te-ai obișnuit să arunci pliculețele de ceai imediat după ce îți pregătești băutura? În zadar, căci există o mulțime de modalități de a le reutiliza!

1.Scapă de pungile de sub ochi

Ceaiul are proprietăți calmante și elimină eficient iritarea. Ai nevoie de două pliculețe umede și reci pe care să le aplici pe pleoapele închise. Ține-le pentru 10-15 minute. Tot cu ajutorul pliculețelor de ceai poți reduce inflamațiile de la arsurile solare.

2.Înlătură mirosurile de pește și usturoi și odorizează mâinile

Ai tăiat ceapă, usturoi sau pește și nu știi cum să scapi de mirosul de pe mâini? Șterge-le cu un plic de ceai folosit și vei neutraliza imediat orice miros.

3.Nu ai încercat să speli vesela cu ceai? În zadar! 

Deseori, nici detergenții din magazine nu pot face față grăsimii de pe vase. Pune dopul la chiuveta cu vase, umple-o cu apă caldă și adaugă câteva plicuri de ceai folosite pentru a dizolva rapid grăsimea fără să utilizezi detergenți chimici puternici. Ceaiul va desprinde și toate resturile de mâncare, astfel încât nu vei mai pierde timp frecând fiecare farfurie.

4.Grădinarii vor aprecia!

Poți utiliza pliculețele de ceai pentru a-ți proteja grădina. Prepară un ceai slab din plicul deja utilizat, apoi udă plantele cu acest lichid pentru a le proteja de atacul insectelor dăunătoare. Desfă pliculețul de ceai și pune frunzele din interior la baza plantelor pentru a fertiliza solul.

5.Scapă de mirosurile neplăcute

Deschizi frigiderul, iar de acolo vine un miros neplăcut? Poți păstra 2-3 pliculețe de ceai folosite pentru a absorbi mirosurile diferitor alimente. De asemenea, le poți pune la fundul sacilor de gunoi pentru a preveni răspândirea mirosului în casă.

6.Un salon spa la tine acasă

Ceaiul conține mulți antioxidanți, care oferă o îngrijire excelentă pielii. Pune câteva pliculețe cu ceai folosite în cada plină și fă o baie de întinerire a pielii. Ar fi mai bine, dacă ceaiul ar conține plante medicinale, cum ar fi mușețelul.

7.Geamuri curate în câteva minute

Pregătește soluția perfectă pentru curățarea geamurilor chiar la tine în bucătărie! Toarnă peste pliculețele de ceai folosite apă fiartă, toarnă infuzia obținută în pulverizator după răcire. Utilizează o astfel de soluție pentru spălarea geamurilor, oglinzilor și a altor suprafețe de sticlă.

8.Aromatizator natural

Odată ce ai pregătit ceașca de ceai, poți folosi plicul pentru a da o nouă aromă și altor rețete. Pune plicurile folosite într-un vas cu apă, dă în clocot, lasă 5 minute la foc mic, apoi scoate plicurile și adaugă lichidul aromat la sosurile pentru paste, orez sau cereale integrale. O combinație excelentă – pastele cu ceai verde sau orez cu ceai de iasomie.

9.Carne moale – ușor de făcut! 

Pentru a face carnea moale, nu trebuie să folosești oțet, care este dăunător pentru sănătate. O opțiune mai inofensivă este ceaiul slab, pe care îl poți pregăti din pliculețele folosite. Pentru o varietate de gust, poți adăuga vin la această marinare. Lasă carnea în ea pentru câteva ore.

10.Lustruire rapidă a mobilierului

Pentru a curăța sau a lustrui suprafața mobilierului din lemn, pregătește în mod repetat ceaiul și umezește o cârpă în el apoi șterge bine suprafața. Această soluție poate curăța murdăria mai veche, poate conferi luciu și face zgârâiturile mai puțin vizibile.

11.Curăță covoarele

Plicurile de ceai pot fi folosite cu succes și pentru a igieniza covoarele. Păstrează-le într-o cană cu apă în frigider, până când aduni suficiente pentru a începe (7-8). Desfă plicurile și lasă frunzele la uscat pe covor, până când a fost eliminată toată umezeala. În momentul în care frunzele sunt complet uscate le poți mătura sau elimina cu ajutorul aspiratorului.

12.Scapă de mirosul din încălțăminte

Foarte mulți oameni se confruntă cu această problemă, când pantofii preferați încep să emane un miros neplăcut. Pune plicurile de ceai folosite în încălțăminte și lasă-le pentru câteva ore. Ceaiul va elimina excesul de umiditate și va face față mirosului neplăcut.

13.Păr frumos și mătăsos

Fierbe din nou apă și fă un ceai slab din pliculețele folosite. Lasă să se răcească și clătește părul cu ceai după ce l-ai șamponat, înlocuind balsamul pe care îl folosești de obicei.

14.Scapă de șoareci și furnici

Șoarecii nu agreează mirosul de ceai, așa că este o idee bună să pui plicurile de ceai folosite în dulapuri și în locurile, unde au fost observați aceștia. Pentru un efect mai puternic, picură ulei esențial de mentă pe fiecare pliculeț. De asemenea, mirosul ceaiului va ține la distanță furnicile și păianjenii.

15.Apă de gură naturală

Dacă nu ai posibilitatea de a te spăla pe dinți, de exemplu, aflându-te undeva înafara orașului, atunci un ceai slab te va scăpa de mirosul neplăcut din gură. Cel mai bine se va potrivi ceaiul verde sau cel din flori de tei. De asemenea, această soluție te va ajuta în cazul ulcerului la nivelul gurii și sângerării gingiilor.

16.O metodă simplă de a opri sângerarea

Te-ai zgârâiat și nu ai un plasture la îndemână? Nu e o problemă – te va ajuta un pliculeț de ceai. Aplică-l peste locul sângerării și rana se va strânge. Această acțiune se explică prin prezența taninelor în frunzele de ceai, care îmbunătățesc coagularea sângelui și accelerează procesul de vindecare a rănilor.