14 reguli aplicate de oamenii de succes ca să reușești în viață

Recent, utilizatorii Quora au răspuns la întrebarea: “Denumiți regulile succesului care par a fi incredibile sau par să contrazică bunul simț “. Am studiat răspunsurile și am ales cele mai bune și uimitoare, cele care sunt cu adevărat susținute de numeroase studii.

1. Dacă nu vă plac trăsăturile cuiva sau sunteți critic față de ceva, este foarte probabil că aveți și voi această trăsătură. De exemplu, persoanele care se îngrijorează de aspectul lor pot să îi numească pe alții urâți, iar cei pentru care statutul și salariul sunt foarte importante critică angajarea altor persoane.

2. Comportamentul pe care-l aveți depinde mai mult de mediul în care vă aflați decât de voința voastră. Situațiile zilnice îi fac pe oameni buni sau răi, concentrați sau dezorientați. Cu alte cuvinte, dacă întârziați tot timpul, vindeți televizorul și ștergeți conturile dvs. din rețelele de socializare.

3. Dacă “dormiți” cu un gen de emoție, o puteți depăși ușor. Dacă evitați momentul în care trebuie să treceți prin ceva neplăcut, de exemplu, un sentiment de incompetență în momentul când practicați noi abilități, atunci veți avea numai de pierdut. Dacă nu puteți face față unui sentiment de incompetență, atunci nu veți putea să încercați ceva nou.

4. Poți deveni interesant numai dacă ești interesat de ceva. Persoanele carismatice care încântă pe alții devin astfel pentru că ei înșiși sunt încântați de studiul istoriei, al altor oameni și al lumii în general.

5. Fericirea poate fi cumpărată. Dacă cheltuiți bani pentru lucruri potrivite: investiți într-un pat bun și veți dormi mai bine, iar după amiaza veți avea mai multă energie; închiriați un apartament mai aproape de locul de muncă, iar timpul mai puțin acordat transportului va influența direct sentimentul de fericire.

6. Conflictul poate fi și sănătos. Un dezacord productiv este o caracteristică importantă a echipelor de succes ( Jeff Bezos).

7. Arătați-vă slăbiciunile. Dacă vorbești în mod deschis despre ceea ce nu vi se primește, oamenilor care vă disprețuiesc le va fi mai greu să vă atace și să profite de slăbiciunile tale, în plus, arăți mai sincer și mai de încredere.

8. Lenea este o calitate superbă pentru un lider. Oamenii care lucrează cu multă silință, întâlnesc o dificultate să împartă treburile sale altora. Persoanele care posedă o lene constructivă sunt încântate să încredințeze munca altcuiva și, din acest motiv, subordonații lor se simt mai fericiți și mai responsabili.

9. Intelectul nu explică totul. Oamenii de succes, pe lângă IQ, se disting prin perseverență, conștiință și bună-credință.

10. Gândurile despre moarte pot fi de ajutor. Aceste gânduri vă încurajează să vedeți o imagine a vieții voastre ca un întreg, pentru a înțelege ce moștenire doriți să lăsați.

11. Nu știm cum să ne prezicem fericirea. De exemplu, o creștere mare a salariului nu va aduce fericirea pe termen lung, deoarece banii este un factor “igienic”.

12. Vulnerabilitatea este utilă. Sociologia dovedește că vulnerabilitatea nu este egală cu slăbiciunea: poate deschide ușa creativității și relațiilor de succes cu oamenii.

13. Chiar și cei pe care nu îi cunoașteți bine vă pot ajuta foarte mult. Studiile arată că adesea este posibil să găsești un loc de muncă mult dorit sau dragostea adevărată, datorită persoanelor puțin cunoscute.

14. Mânia care o verși te face să te enervezi și mai tare. Demonstrarea furiei la fiecare ocazie, doar îți întărește modelul de comportament agresiv.