12 Sfaturi practice de la un însoțitor de vagon pentru o călătorie confortabilă cu trenul!

Iată câteva sfaturi de la un însoțitor de vagon, pe care acesta le-a împărtășit pe Twitter – secrete de siguranță și confort în timpul călătoriilor.

1.Nimeni nu dorește să rețină, că greutatea maximă a bagajului este de 36 de kg pentru un bilet de compartiment de 6 paturi, iar suma a trei dimensiuni nu trebuie să depășească 180 de cm. Toți încearcă să treacă cu 19 genți, pentru că ,,voi reuși eu cumva să le bag pe undeva”.

2.Dacă crezi, că nimeni nu va afla că fumezi în WC, greșești. Ventilația vagonului este aranjată în așa fel, încât aerul din vestibul, toaletă și coridor ajunge în compartimentul conductorului.

3.Câte avertizări nu am scrie, oamenii oricum aruncă hârtia igienică în bio-toaletă. Oamenii singuri își fac rău: astfel de toalete nu se repară în drum. Din cauza unui pasager suferă întregul vagon.

4.Dacă ai decis să economisești și să nu cumperi lenjerie de pat, tot ce poți face este să stai pe cușetă sau să te plimbi prin vagon, pentru că este interzis să utilizezi salteaua fără lenjerie.

5.E de datoria pasagerului să strângă așternuturile și să le ducă însoțitorului de vagon înainte să coboare, însă mulți neglijează această obligațiune.

6.Se admite de consumat alcool în tren! Dar fără exagerări. Pasagerul poate fi dat jos din tren, dacă este prea beat și gălăgios. Însoțitorul de vagon are dreptul să nu-i permită pasagerului să urce în vagon, dacă după părerea lui, acesta este prea beat și se comportă neadecvat.

7.Dacă vagonul ar lua foc în timp ce se mișcă cu viteză, el ar arde timp de 5 minute. Respectați regulile de siguranță.

8.În vagonul trenului există întotdeauna o trusă de prim ajutor. În ea se găsesc bandaje, tifon, plasture, mănuși, iod, dar nu și medicamente. De aceea, înainte de călătorie ai grijă să nu îți uiți medicamentele necesare.

9.Nu există niciun pericol dacă dormi pe cușeta de sus. Ca să cazi de pe ea, trebuie să te strădui mult. Pentru copii poți cere de la însoțitorul de vagon centuri de siguranță și poți ridica opritorul special de la marginea cușetei.

10.În trenurile mai noi însoțitorul de vagon are un frigider mic în compartiment. El este obligat să vă permită să păstrați în el alimentele pentru copii mici.

11.Siguranța este cea mai importantă. Deși, regulile și măsurile de precauție sunt respectate, deseori se întâmplă accidente cu pasageri sau însoțitori de vagon. De aceea, fiți atenți și ascultați de conductor. Toate instrucțiunile pe calea ferată sunt extrem de importante.

12.Însoțitorii de vagon la fel sunt oameni ca și pasagerii. Dacă veți avea o atitudine umană față de ei, atunci și călătoria va fi mai confortabilă!