12 reguli care trebuie să le înveți de la pisică

Pisicile au o capacitate înnăscută de a se bucura de viață, în timp ce noi trebuie să o învățăm de la ele. Ștefan Garnier și-a urmărit pisica Ziggy timp de doisprezece ani și apoi a adunat toate observațiile în cartea sa “Trăiește ca o pisică” (Live as a Cat). El a încercat să descifreze obiceiurile și caracteristicile pisicilor. Și vă invită să învățați secretele lor simple, să scăpați de îngrijorările zilnice, să vă recâștigați bunăstarea spirituală și să zâmbiți.

Filosofia vieții pisicilor este foarte simplă: mâncare, joacă, somn și petrec timpul cum le place. De fapt, nu este mult diferit de al nostru. Doar la prima vedere. Să învățăm a aprecia viața așa cum o fac pisicile. Imaginați-vă că astăzi trăiți ca o pisică.

Pisica ta este liberă. În timp ce noi tindem să fim încordați: împrumuturile bancare care ne fac să lucrăm din ce în ce mai mult; facem lucruri inutile în jurul cărora construim un cult; avem obiceiuri care devin responsabilitățile noastre.

Vrei să trăiești ca pisica ta? Fiți liberi ca aerul și faceți doar ceea ce credeți că este necesar. De ce nu încercați să lăsați în viața voastră numai ceea ce vă place. Salvați numai acele relații care vă sunt potrivite. Să facem doar acele lucruri care ne plac. Și să facem doar munca care ne aduce satisfacție.

Pisica ta este carismatică. Pisicile nu au nevoie să se plângă, nu se grăbesc, sau să  atragă atenție. Ei au o carisma atât de puternică încât prezența lor se simte imediat, dacă apar în cameră. Cine nu visează să aibă un astfel de magnetism?

Carisma se dezvoltă când suntem cinstiți cu noi și cu ceilalți și ne acceptăm pe noi înșine, fără a ne ascunde individualitatea în spatele trucurilor.

Pisica ta este calmă (de cele mai multe ori). Ceea ce numim stres la pisici este, de fapt, o creștere a vigilenței. Când apare un potențial pericol, pisica ridică urechile, își concentrează ochii, observă și așteaptă, dar imediat ce pericolul trece, se calmează imediat.

Ele au o viață măsurată și contemplativă. Pentru a vă menține liniștea și bunăstarea, determinați sursa stresului, rezolvați problema și uitați de ea.

Pisica știe cum să-și ia apărare singură. Din cauza timidității inutile sau a lipsei de încredere în sine, nu putem întotdeauna să ne luăm apărarea.
Încercați să călcați pe laba pisicii și să vă uitați la reacția ei. Ea va emite un strigăt din inimă și poate chiar să te apuce de gleznă.

Pisicile nu pretind la teritorii străine, dar nici nu suportă atacurile pe propriul teritoriu. Fiți capabili să opriți orice încercare de a vă invada spațiul personal!

Pisica ta este înțeleaptă. Cu atitudinea sa atentă și abilitatea de a asculta, pisica seamănă cu un profesor budist sau cu un vechi salvator. Dar poate că aceasta este mai mult decât o impresie. Poate ar trebui să învățăm din capacitatea pisicilor de a sta liniștit și de a contempla ce se întâmplă, evitând auto-exprimarea deșartă.
Uneori suntem prea agățați de ceva, uitând de principala cauză: de ce am venit în această lume. Poate că acest fapt este exact ceea ce încearcă să ne reamintească pisica în pacificarea și contemplarea sa.

Pisica ta acceptă și se iubește în felul în care este. Oare se gândește o pisică să fie o altă pisică sau chiar un alt animal? Nu cred! Pisicile sunt mândre să fie ele însele, iar acest fapt se manifestă prin atitudinea lor arogantă față de alte animale și chiar față de oameni.

Pisicii nu-i pasă de opinia publică. Pisicile nu simt nevoia de iubire universală, de aprobare și de admirație. Pentru ele, numai opinia lor despre ele însăși este importantă. Desigur, este imposibil să trăiești într-o societate și să fii liber, dar uneori există o înclinație clară între stima de sine și opinia publică.

Pisicile nu copiază niciodată obiceiurile sau comportamentul altcuiva. Ele rămân adevărate pentru ele însăși, pentru dorințele, caracterul și nevoile lor, fără a vrea să se încadreze în orice cadru pentru a întâlni ceva sau pe cineva.

Pisica ta este curioasă. De îndată ce iese din coșul ei, începe să-și bage nasul peste tot. Această curiozitate este nelimitată. Îi face să exploreze în mod constant lumea lor și să facă noi descoperiri în fiecare zi.
Fii curios! Viața ta va deveni mai strălucitoare și mai interesantă! O manifestare a curiozității pe zi reprezintă 365 de fragmente noi pe an care îți vor umple viața.

Pisica ta este independentă. De ce pisicile au o astfel de existență independentă? Pur și simplu, ele nu se justifică în nimic și sunt ghidate numai de propria lor motivație, fără presiune externă, obligații sociale sau vinovăție. Această independență indiscutabilă este cheia libertății oricărei feline.

Pisica ta iubește pacea și liniștea. Trăim zgomotul constant, care acționează pe nervii noștri: zgomotul mașinilor, zgomotul ușilor și telefoanelor mobile, semnalele mesajelor de notificare etc. Pisicile iubesc pacea și o caută peste tot. Calmul extern alimentează interiorul.

Pisica ta știe să spună nu (și o face ușor). Cu încăpățânare, pisicile fac rareori ceea ce li se spune. Opriți-vă să satisfaceți nevoile altora și nu urmați instrucțiunile care nu vă plac.

Pisica ta se hrănește cu dragoste. Pisicile nu sunt “timide” să se apropie și să solicite “porțiunea” de afecțiune și sensibilitate.
Fiecare dintre noi are propria nevoie de dragoste și de doza zilnică a acestui elixir. Dar de sensibilitate, îmbrățișări și căldură avem nevoie toți. Noi luăm dragoste de la partenerul nostru și de la pisica noastră, la fel cum o ia o pisică de la noi. Amintiți-vă cum se freacă ușor pe picioarele noastre sau ne privește.

Este o magie în capacitatea pisicilor de a păstra calmul și în fiecare situație să fie fericite. Trăiește ca pisica ta! Învață să renunți la toate lucrurile inutile, să te concentrezi pe cele esențiale și să ai grijă de bunăstarea ta.

Dacă aveți întrebări? Scrieți în comentarii!