12 lucruri la care trebuie să renunți pentru a fi fericit

Mulți dintre noi a adresat cel puțin o dată întrebarea: Cum să devin fericit? Sunt multe răspunsuri, adesea contradictorii: o carieră de succes, o căsnicie de succes, un loc de muncă bine plătit, posibilitatea de a călători, sănătate, succesul copiilor și altele. Formula fericirii, s-ar părea, este simplă, dar nu întotdeauna ușor de realizat.

Dar dacă pui întrebarea într-un mod diferit: Ce te împiedică să fii fericit? De acord, sună mai specific. În această situație, o persoană se gândește mai mult la problema psihologică din interiorul său și începe să caute într-o direcție mai corectă. La urma urmei, trebuie să începi cu tine însuți. Mereu!

Privește în interiorul tău și află
Analizându-ți lumea interioară și colțurile ascunse ale sufletului, poți face multe descoperiri, chiar și neplăcute. Există bariere psihologice care împiedică o persoană să fie fericită. Sunt 12 la număr:

1. Invidia
Fericit este cel care nu cunoaște acest sentiment.

2. Lăcomia
Chiar și fără a invidia pe nimeni, dar având tendința de a dori mai mult, o persoană se condamnă la o nemulțumire veșnică cu viața sa și vrea tot mai mult și mai mult. În cele din urmă, lăcomia capătă forme extreme de tezaurizare, transformând o persoană într-un monstru moral.

3. Resentimente
Pe bună dreptate se spune: Resentimentul trăiește în inima proștilor, pentru că acest sentiment dăunează, în primul rând, celui ofensat. Adesea, resentimentele născocesc un plan de răzbunare, separă pentru totdeauna pe cei dragi, distrug relațiile bune. Soluție: iartă cu generozitate, amintindu-ți că toți jignim pe cineva și avem nevoie de iertare.

4. Timiditate
Cineva ia timiditatea ca modestie, dar nu este așa. O persoană modestă este conștientă de limitele sale, iar unei persoane timide îi este frică să se apropie de limitele abilităților sale. Un sinonim pentru timiditate este lașitatea. O persoană este blocată de un sentiment de îndoială de sine, de frica de nou, de teama de a nu fi ca toți ceilalți. Cu o asemenea calitate a caracterului, nu poți ajunge nicăieri.

5. Autodepreciere
Există o astfel de categorie de persoane. Autocritica constantă este ferm înrădăcinată în capul lor și își percep eșecurile ca un model, iar succesul unei afaceri ca o excepție de la reguli. Prin urmare, acest tip de oameni sunt adesea incapabili să ia măsuri decisive pentru a-și schimba viața, deoarece sunt preconfigurați pentru eșec. Soluție: Nu te compara cu ceilalți în niciun fel. Ai propria ta viață.

6. Gelozia
Un sentiment distructiv care orbește mintea. În forma sa extremă este ca o nebunie. Un om gelos își imaginează ceva care nu există. El este suspicios la orice și își hărțuiește cealaltă jumătate.

7. Regret pentru trecut
Nu te uita înapoi la trecut, nimic nu s-a schimbat acolo. Regretul pentru ceea ce se face sau nu se face este un nor mohorât care ascunde tot binele care este și va fi.

8. Sacrificiul de sine
Pentru unii, această poziție în viață este un lucru atractiv. Există situații în care sacrificiul de sine este dictat de circumstanțe și pare destul de firesc, ca o necesitate vitală. Dar se întâmplă adesea ca cineva să fi ales sacrificiul de sine ca principiu de viață chiar și atunci când nimeni nu are nevoie de el. Soluție: Nu purta povara altcuiva dacă nimeni nu are nevoie de ea. Lasă-i pe alții să-și trăiască viața cu toate dificultățile, nu încerca să decizi pentru ei.

9. Critică
Astăzi, doar leneșii nu critică. Toată lumea știe totul, chiar și fără cunoștințele și abilitățile necesare. Un critic tratează totul cu neîncredere, în orice moment este gata să conteste o părere diferită de a sa. Acest lucru este adesea enervant pentru alții, deoarece punctul lor de vedere nu este luat în considerare. Criticul se confruntă cu neînțelegere, se supără și suferă.

10. Neîncredere
O persoană neîncrezătoare se îndoiește de toată lumea, chiar și în ea nu are mereu încredere. Adesea se grăbește să ia decizii și, după ce a luat una, se îndoiește de alegerea sa.

11. Anxietate
Îngrijorarea este ceva normal. Oamenii își fac griji atunci când rezolvă problemele apărute sau despre bunăstarea celor dragi dacă ceva îi amenință. Anxietatea excesivă privează o viață normală: somnul, pofta de mâncare, starea de spirit sunt perturbate. Ce înseamnă excesiv? Adică problema nu a venit încă, iar persoana a desenat deja imagini sumbre în imaginația sa și se aduce la anxietate, care se transformă în anxietate cronică.

12. Superstiție
O persoană superstițioasă îi este frică să facă un pas în plus. Ea atribuie eșecurile și necazurile acțiunilor pe care le-a făcut contrar superstiției sau pe care nu le-a făcut în conformitate cu aceasta.

Poți deveni fericit
După cum poți vedea, mai multe probleme psihologice împiedică o persoană să devină fericită. Merită să te studiezi pe tine însuți: gândurile, obiceiurile, acțiunile.