10 Sfaturi pentru o casă fără lucruri inutile! Mai puțin gunoi – mai mult spațiu!

Cât este de greu să menții ordinea într-o casă, în care locuiesc oameni ocupați. Totuși, nu trebuie să uităm că cea mai bună soluție ar fi să consumăm mai puțin, nu să mărim spațiul pentru depozitare! Aici apare cea mai dificilă sarcină: să ne despărțim de obiectele inutile fără păreri de rău.

Iată cu ce să începi și cum să îți eliberezi spațiul din locuință în cel mai ușor mod posibil!

1.Condimentele și cerealele vechi

Aceste produse pot fi păstrate o perioadă îndelungată de timp, dar nu veșnic. Cu timpul, condimentele devin mai puțin aromate, se usucă, își pierd culoarea, iar cerealele își pierd calitatea. Și mai rău este atunci când acestea sunt invadate de insecte. Perioada optimală de păstrare este de un an de zile.

Dacă ai observat că utilizezi rar un produs oarecare, nu îl cumpăra în cantități prea mari.

2.Setul de farfurii „al bunicii”

Cu siguranță, în casa ta se găsesc unele farfurii care stau în dulap și pe care nu le scoți niciodată. Sau le scoți doar pentru a le spăla și a le pune la loc. Problema este că acestea ocupă foarte mult spațiu și adună praf.

Dacă îți este cunoscută această situație, e timpul potrivit să te debarasezi de acel set. Te vei bucura de mai mult spațiu și îți vei putea amenaja lucrurile după plac.

3.Hainele și încălțămintea pe care nu le mai porți

Hainele, în care nu mai încapi și pantofii care demult nu mai sunt la modă – le păstrezi pe toate, că „nici nu știi, cum se întoarce timpul…” Hai să fim sinceri, ar fi mai eficient dacă ai scăpa de ele! Dacă te strânge inima să le arunci la gunoi, aranjează-le frumos într-o sacoșă și lasă-le lângă urnă, căci cu siguranță se va găsi cineva mai nevoiaș, căruia îi vor prinde bine.

4.Bijuteriile ieftine

După hainele inutile, aruncă și bijuteriile de calitate proastă. Posibil că îți aduc amintiri plăcute, dar îți fac imaginea să arate ieftină. Înlocuiește aceste „comori” cu două sau trei obiecte laconice din metale prețioase.

5.Articole pentru hobbie-ul abandonat

De-a lungul timpului, mulți dintre noi au achiziționat obiecte destinate unor hobbie-uri pe care însă, nu le-am folosit până la urmă. Recunoaște: puțin probabil că te vei întoarce la ele. Acestea doar ocupă spațiul și îți strică dispoziția.

6.Aparate de uz casnic defectate

Undeva într-o cutie sau într-un sertar uitat stau vechile telefoane cu butoane, deși ai trecut demult la un smartphone. Predă-le la reciclare: și spațiu liber în apartament, și mediul nu va avea de suferit.

7.Cărțile pe care nu le mai citești

Dragostea pentru citit este sfântă, dar dacă ai citit o carte și nu ți-a plăcut, nu o mai păstra pe raft. Cel mai probabil, vei reuși să găsești un om care va fi interesat de ea. Poți dărui cărțile citite prietenilor, să le donezi unei biblioteci sau să le vinzi.

8.Obiecte din perioada copilăriei

Nu este cea mai bună idee să păstrăm prea multe obiecte ce aparțin copilăriei noastre. În unele cazuri, acestea ne pot face nefericiți.

Dacă vom găsi curajul să ne despărțim de ele, ne vom hotărî mai ușor să începem ceva nou, să ne organizăm viața actuală așa cum ne dorim.

9.Rămășițe de vopsele 

Într-adevăr, vopseaua poate fi păstrată pentru o perioadă lungă de timp, dacă o pui într-un loc uscat și întunecat. Dar poate nu e cazul să te agăți de o găleată, pe care ai cumpărat-o acum zece ani și să alegi o culoare care îți place acum?

10.Echipamente sportive inutile

Cândva ai decis ferm să practici sportul, chiar ți-ai cumpărat haltere. De atunci, acestea adună praf în cameră și, de fiecare dată când treci pe lângă ele, te simți vinovat.

Încearcă să îți răspunzi sincer, care este probabilitatea că vei utiliza aceste obiecte din nou?