10 sfaturi inspirate din Biblie care vă pot schimba viața spre bine

Biblia este cuvântul scris al lui Dumnezeu. Vreau să vă împărtășesc câteva sfaturi inspirate din Scriptură, care vă vor ajuta în multe momente ale vieții. Cu o condiție: urmați ce este scris și credeți în asta.

1.Iubește-ți aproapele!

Dacă Dumnezeu ne iubește așa cum suntem, atunci trebuie să ne iubim și noi unii pe alții. Atitudinea față de oameni determină adevărata ta atitudine față de Dumnezeu.

Începând de astăzi, dăruiți-le celor din jur un zâmbet și un cuvânt bun. Apoi, așa cum promite Biblia, dragostea va crește în inima voastră.

2.Iubește-ți inamicul!

În Biblie scrie: iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei care vă jignesc și vă persecută.

Dacă reacționăm negativ la unele lucruri rele, focul se va aprinde numai. Singura modalitate de a le plăti dușmanilor este să răspundem cu bine la rău.

Gândiți-vă la cei care v-au ofensat, rănit sau trădat. Înțelegeți că sunt mai răi decât voi, pentru că dacă îi rănesc pe alții, înseamnă că și ei înșiși sunt răniți. De ce să fiți ofensați de cei a căror suflet este deja „cu dizabilități”?

3.Ai încredere în Dumnezeu!

Nu vă faceți griji cu privire la nimic, dar în orice împrejurare, fie prin rugăciune, prin rugăminte sau prin mulțumire, cererile voastre trebuie să fie cunoscute de Dumnezeu.

Încrederea înseamnă să nu vă faceți griji. Absolut pentru nimic. Deschideți înaintea lui Dumnezeu cererile, nevoile, dorințele și așteptați răspunsul cu credință. Acesta nu va întârzia să apară.

Dar dacă întotdeauna cădeți în deznădejde, vă îndoiți, vă defăimați și credeți că viața voastră este negativă – acest lucru blochează de multe ori deciziile lui Dumnezeu pentru voi. Speranța în Dumnezeu aduce pacea profundă inimii.

4.Iartă!

Când stați și vă rugați, iertați pe toți care v-au supărat, tot ce aveți față de cineva, pentru ca Tatăl vostru Ceresc să vă ierte păcatele voastre.

Repet încă o dată: atitudinea față de oameni determină relația lui Dumnezeu cu tine!

5.Nu renunța!

Scrie în Biblie: cere și vei primi, caută și vei găsi, bate și ți se va deschide.

Nu renunțați la visele, obiectivele, vocația, misiunea ta! Nu vă fie rușine să întrebați, să căutați, să bateți și să deschideți uși. O astfel de perseverență duce la rezultate excelente!

6.Lasă sufletul să plângă, să strige și să renască!

Uneori, pentru a ajunge la un nou nivel în viață, trebuie să apelați din toată inima la Dumnezeu. Dacă îți este greu, plângi, strigă, cere ajutor. Astfel „plânsul sufletului” deschise uși, care credeai că sunt închise pentru tine.

7.Nu fiți lacomi!

Veți fi lacomi – nu vă așteptați la generozitate de la ceilalți. Dar dacă oferiți și dăruiți timp, efort și finanțe – nu este surprinzător că veți primi în schimb și mai mult.

8.Citește Biblia!

Întotdeauna amintiți-vă ce este scris în Cartea Cărții. Studiați-o zi și noapte pentru a face tot ce este scris în ea. În acest fel, veți fi înțelept și veți reuși în tot ceea ce faceți.

Studierea Cuvântului lui Dumnezeu vă va asigura succesul în fiecare domeniu al vieții. Din Biblie vine înțelepciunea adevărată, o înțelegere a modului în care lucrurile funcționează în viață.

Vrei să fii înțelept și fericit? Pornind de astăzi, începeți să citiți Biblia, cel puțin câte un verset pe zi și să vă gândiți la ceea ce citiți. Gândirea ta va începe să se schimbe și, în consecință, viața se va schimba.

9.Căutați consolare în Dumnezeu!

Când îți este rău sau dureros – fugi la Dumnezeu. Dacă alergi la oameni, alcool, droguri vei obține un efect temporar care nu va schimba în nici un fel realitatea.

Dar dacă vă întoarceți la Dumnezeu – vă este garantată nu numai consolarea profundă, ci și împlinirea dorințelor voastre! Acesta este modul în care Domnul vă apreciază încrederea în El!

10.Problemele vor dispărea!

Diavolul există. Blestemele există. Și multe probleme în viață (boală, eșec, durere, tulburare) – sunt lucrarea Diavolului. De aceea, Diavolul trebuie să fie alungat.

Cum se face acest lucru? Mai întâi de toate, supuneți-vă lui Dumnezeu și planului Său pentru voi, poruncile Lui, cuvântul Său. Diavolul îi urăște pe acești oameni, dar nici nu se poate apropia de ei!