10 semne că sufletul a obosit și are nevoie de o schimbare

Când trecem prin viață printr-un stres emoțional sau fizic foarte puternic, sufletul nostru poate cădea într-o stare de oboseală extremă, care seamănă foarte mult cu depresia, pentru că are simptome asemănătoare.

Și indiferent de modul în care încercăm să ne îmbunătățim starea de spirit, gândind pozitiv sau făcând diverse acțiuni pentru a ne umple cu energie, ne simțim epuizați și fără poftă de viață.

La fel ca pentru un os fracturat, sufletul nostru are nevoie de timp pentru vindecare. Deși sufletul nostru nu este vizibil cu ochiul liber, spre deosebire de altă parte a corpului, sănătatea și bunăstarea acestuia sunt foarte importante pentru viața noastră. De aceea și sufletul trebuie tratat cu mare atenție, așa cum tratăm alte răni ale corpului.

Dacă ignorăm faptul că energia noastră este aproape epuizată, acest lucru poate duce la consecințe extrem de nedorite, cum ar fi anxietatea cronică și chiar depresie.

Mai jos vă descriem 10 „simptome” că sufletul este epuizat și lipsit de energie.

1.Tot ce dorești pe parcursul zilei este să te odihnești și să te culci. Te așezi des pentru a te odihni, încerci să adormi cât de puțin. Vă este greu să vă treziți dimineața din pat. Somnul devine superficial și neliniștit, visele tale devin foarte intense și coșmarurile sunt foarte realiste.

2.Simți durere în tot corpul. Aveți tensiune, amețeli, dureri de stomac, vedere încețoșată și dureri de cap – fără niciun motiv de sănătate.

3.Când cineva te întreabă ce este în neregulă, nici măcar nu știi ce să răspunzi. Chiar nu știi cum te simți acum. Știi că se întâmplă ceva complex și profund cu tine, dar nu poți explica de ce simți așa și nu altfel și cu atât mai mult – de ce nu poți ieși din această stare.

4.Adesea vă simțiți dezorientată deoarece sincronizarea dintre corp și suflet a fost perturbată.

5.Toate emoțiile sunt amplificate – atât pozitive, cât și negative. Devii o persoană emoțională și chiar începi să plângi fără niciun motiv. Schimbările de dispoziție vă devin familiare. S-ar putea să vă simțiți plini de dragoste pentru întreaga lume, iar în clipa următoare, să vă simțiți singură pe lume.

6.În mod constant simțiți atacuri de panică sau anxietate cronică.

7.Te simți singură chiar și când te afli printre alte persoane. Începeți să vă îndoiți de oamenii din jurul vostru, întrebându-vă dacă aveți încredere în ei și, prin urmare, comunicând cu ei, eliberați de multe ori ace, ca un arici.

8.Te confrunți cu amărăciune, invidie, furie sau regret pentru tot ceea ce se întâmplă în jurul tău. Deși, de regulă, sunteți o persoană foarte simpatică, iertătoare și îngrijitoare.

9.Vă simțiți în mod constant slabi și orice activitate fizică vă epuizează. Mereu vă lipsește energia pentru o activitate fizică, iar mersul la sala de sport și exercițiile fizice nu vă aduc bucurie, transformându-se într-o muncă grea.

10.De multe ori simțiți frică și nesiguranță în viitorul dumneavoastră. Uneori vă simțiți atât de epuizat încât doriți să vă împachetați lucrurile și să mergeți undeva departe, unde puteți începe o viață nouă.  Nu mai sunteți complet interesați să faceți ceva care v-a adus odată bucurie.

Dacă vă simțiți așa, atunci este timpul să vă puneți pe primul loc interesele dumneavoastră și să vă ocupați de sufletul vostru. Încercați să vă relaxați mai mult, să opriți telefonul și computerul și să vă petreceți timpul liber cu ceea ce vă oferă bucurie, cu un hobby preferat sau cu cineva drag alături.

Când înveți să acorzi mai multă atenție sufletului, poți scoate treptat din viața ta tot ceea ce te face să te simți epuizat și gol, concentrându-te în schimb pe gânduri plăcute și obținând o viață plină de frumusețe și energie pozitivă.