10 schimbări care au loc în viața noastră, atunci când părinții pleacă dintre noi

Viața curge, se schimbă, aduce lucruri noi, ia lucrurile vechi, oamenii mor, alții se nasc – este normal, este o lege a naturii, este cursul vieții.

Dar atunci când unul dintre părinți moare, ți se pare că împreună cu el moare o parte importantă din tine. Timpul va trece, durerea se va domoli, lacrimile se vor usca, amintirile triste vor rămâne, dar cursul vieții nu va mai fi niciodată la fel.

Iată 10 schimbări care au loc în viața noastră, atunci când părinții pleacă dintre noi:

1.Îți vei controla cuvintele în timpul certurilor.

Pentru că, certându-te cu părinții, uneori, i-ai rănit foarte mult. Iar acum nu poți schimba nimic, îți rămâne doar să regreți și să-ți ceri iertare pentru cele spuse.

2. Vei învăța să-ți ceri iertare

Este foarte greu să trăim cu sentimentul de supărare, de aceea iertând oamenii, eliberăm furia și acele emoții negative care există în noi. Exact în aceste momente îți dorești să le ceri scuze părinților pentru multe lucruri, dar, din păcate, nu mai poți face acest lucru.

3. Vei aprecia timpul petrecut cu oamenii apropiați

Nici prietenii, nici cunoscuții, distracțiile și munca nu-i vor putea înlocui. Vei savura fiecare minut petrecut alături de cei dragi.

4. Vei înțelege că timpul nu vindecă totul

Da, timpul este cel mai bun medicament. Dar este un medicament, nu un panaceu. El poate potoli durerea, poate suprima amintirile neplăcute, îți poate aduce emoții și impresii noi, dar niciodată nu va putea întoarce totul, așa cum a fost înainte. Niciodată. Ține minte asta.

5. Îi vei invidia pe cei care au părinți

Da, va fi o invidie ușoară, dar va fi. Îți vei imagina cum petrec sărbătorile de familie împreună, cum împărtășesc momentele dureroase, cum comunică și se susțin reciproc. În memorie, în fața ochilor îți vor apărea întâlnirile fericite cu părinții, pe care nu-i poți întoarce.

6. Nu-i vei putea explica nimănui starea ta

Nimeni nu te va putea înțelege – nici partenerul/partenera, copiii, sora, fratele sau cei care au experimentat același lucru. Pentru că fiecare are durerea și emoțiile sale.

7. În copiii tăi îți vei vedea părinții

În trăsăturile, înfățișarea, comportamentul și caracterul lor – probabil va fi ceva trecător, abia vizibil, dar va fi. În același timp, vei simți durere și bucurie că există astfel de asemănări.

8. De fiecare dată vei aștepta cu speranță apelul lor

Da, este naiv, inexplicabil, dar de fiecare dată când sună telefonul, vei spera să vezi pe ecran cuvântul “Mama” sau “Tata”.

9. Vei încerca să nu mai judeci oamenii

Pentru că undeva adânc, în subconștientul tău se ascunde ideea că prin moartea părinților, forțelor superioare te-au pedepsit pentru ceva – pentru mândrie, invidie, bârfe, fapte rele, trădare. De aceea, acum, vei trata oamenii așa cum ai vrea să te trateze.

10. Niciodată nu vei mai fi la fel.

Timpul va trece, amintirile se vor șterge, durerea va dispărea, dar o parte din tine va rămâne frântă pentru totdeauna – și din nou vei deveni acel copil mic, neajutorat care vrea în brațele mamei pentru a se simți protejat și în siguranță.